People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

regen

Stortbui of druilregen: wat moet je doen om je lokken mooi te houden in de regen?

Hoewel het weer nog niet helemaal ‘herfst’ schreeuwt, zitten de donkere regenachtige dagen er wel weer aan te komen. Dat betekent ook weerberichten checken, paraplu’s vergeten en capuchons op. Want als je terechtkomt in zo’n regenbui, wat doe je dan? Hoe zorg je dat het haar zo mooi mogelijk blijft als je aankomt op je bestemming na een reis door de regen?

Kroesalarm

De reactie van veel haartypes op contact met regen en de vochtige lucht is kroezen. Het is een soort chemische reactie van de lokken. Haarvezels bestaan uit keratine en deze lok wordt afgesloten met waterstof. Een laag van het haar die enorm gevoelig is en dus extreem reageert op contact met water. Hierdoor gaat het haar vaak kroezen en bij sommige haartypes kan het haar zelfs gaan krullen. De kleinste veranderingen in de luchtvochtigheid kan gevolgen hebben voor hoe het haar eruitziet. Met al een beetje vochtigheid in de lucht gaat het haar een eigen leven leiden.

Eerste hulp bij regen

Natuurlijk hoeft dit niet het einde van de wereld te zijn. Er zijn tientallen producten om het haar te temmen en de pluis uit het haar te verwijderen. Een daarvan is de Luxe Finishing Crème van NAK Hair. Met een lichte en flexibele styling temt dit product het pluis in de lokken. Het is gemakkelijk in gebruik en kan gebruikt worden op droog of vochtig haar. Dus ook wanneer je net uit een regenbui komt!

Vriend of vijand?

Natuurlijk is er ook een andere optie om de regen tegen te gaan. Omarmen. Hoewel de regen natuurlijk niet altijd heel erg leuk is om doorheen te lopen, kan het eigenlijk veel goeds doen voor je lokken hoe gek dat ook klinkt. Regenwater kan namelijk de natuurlijke glans van het haar versterken en hierdoor zien de lokken er ook gezonder uit. Dit geldt helaas niet voor overal op de wereld. In grotere steden is de lucht vaak vuiler, maar in kleine steden en dorpen is de lucht een stuk zuiverder. Hier kan de regen echt veel goeds doen voor het haar. Dus geef je er op zijn tijd ook aan over en laat die lokken wat regenwater opnemen.

Lees ook:
Voor of na: is het beter om het haar te behandelen voor of na het wassen met een shampoo?

Nog een keer

Als je wel thuiskomt na een regenbui en je wil het haar weer stylen, was het dan niet weer opnieuw. Dit is eigenlijk overbodig. Gewoon het haar laten drogen en stylen op de manier die je gewend bent werkt prima. 

Bron: Jean Louis David | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts