People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

herfst

Door de wind en de regen: hoe verzorg je het haar op de juiste manier tijdens de herfst?

De zon heeft ons officieel verlaten en de regen en wind hebben ons laten weten dat de herfst hier is. Dat heeft niet alleen invloed op ons, maar ook op ons haar. Daarnaast hebben de UV-stralen van de zon, de hitte en het zeewater heeft zijn invloeden achtergelaten in onze lokken. Dus hoe zorg je er nu voor dat je het haar herstelt na de zomer en je haar klaarmaakt voor de herfst?

Red de haarschubben

De haarschubben zijn enorm belangrijk voor je lokken. Deze buitenste laag beschermt namelijk het haar. Door alle zomerse invloeden kan het zijn dat deze alag zwakker is dan normaal. Dit zorgt ervoor dat het haar kwetsbaarder is voor haarbreuk en gespleten punten. Daarnaast verminderen beschadigde haarschubben de glans in het haar en verhoogt het de porositeit en droogheid van de lokken. Het kan zelfs zo zijn dat het haar veel sneller in de war raakt. Met behulp van een diep voedende conditioner of een haarmasker kun je de haarschubben glad maken en herstellen. Zo kunnen deze schubben weer hun werk doen en het haar beschermen. Bij lang haar kunnen de punten meer dan 4 jaar oud zijn, wat betekent dat de punten mogelijk nog maar één laag haarschubben over heeft of mogelijk helemaal geen. Dit betekent dat het haar gevoeliger is voor breuk. Een makkelijke tip om het haar te helpen beschermen is dubbel conditioneren. Maak het haar nat, breng de conditioner aan op de lengtes en punten, shampoo de aanzet en conditioneer opnieuw. Spoel het haar goed uit tussen elke stap. Breng altijd een leave-in conditioner aan op de lengtes voor extra bescherming.

Gespleten haarpunten?

Na de zomer hebben veel mensen ook last van gespleten haarpunten. Het is misschien niet de oplossing die je wil horen, maar een bezoek aan de kapper is vaak de enige optie om deze gespleten haarpunten te verwijderen. Daarnaast is het nieuwe seizoen beginnen met een nieuwe coupe niet alleen goed voor de lokken, maar ook gewoon heel erg leuk. 

Lees ook:
Stortbui of druilregen: wat moet je doen om je lokken mooi te houden in de regen?

Droog en dof

De zomermaanden kunnen het haar ook droog en dof hebben gemaakt. Droog haar breekt makkelijk en het is moeilijk om het mooi lang te laten groeien. Zeker met de vele regen en wind die op de planning staan voor de herfst zal het haar enorm veel te verduren krijgen. Om ervoor te zorgen dat het haar niet alleen gehydrateerd is, maar ook gezond genoeg om mooi te groeien is een behandeling gebruiken een slim idee. Behandelingen kunnen het haar geven wat het nodig heeft, hydratatie, proteïne, bescherming etc. Om de juiste behandeling voor jouw haar te vinden, raadpleeg jouw kapper.

De juiste vitamines

Natuurlijk is een voordeel van de zomer die grote hoeveelheid aan vitamine D die we binnenkrijgen. Vitamine D is namelijk essentieel voor een gezonde haargroei. In de herfst zullen we deze vitamines veel minder krijgen. Ga daarom op zoek naar een supplement met vitamine D die deze kan aanvullen.

Met deze simpele stappen kun je het haar herstellen van alle veranderingen die plaats hebben gevonden in de zomer, terwijl je ook het haar voorbereid op het regenachtige weer van de zomer. 

Bron: Hair Guide | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts