People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

clean beauty

Clean Beauty in je haarroutine: zijn er veranderingen en welke zijn dit?

Clean Beauty heeft de afgelopen jaren een enorme opmars gemaakt in de cosmeticawereld. We zijn ons allemaal veel bewuster van onze impact op het milieu en de impact van producten op ons lichaam. Daarom kiezen steeds meer mensen voor Clean Beauty. Toch zijn er nog velen die vol met vragen zitten. Want wat is de invloed van die Clean Beauty producten op je oh zo geliefde haarroutine? 

Wat is Clean Beauty eigenlijk?

Als we kijken naar haarverzorging, betekent Clean Beauty dat de haarproducten formules hebben die beter zijn voor jou en de natuur. Haarproducten zonder schadelijke chemicaliën dus. Deze producten zijn vaak plantaardig en gebruiken natuurlijke ingrediënten om het haar te verzorgen, voeden en stylen op dezelfde manier, maar dan zonder die chemicaliën. Natuurlijk gaat het niet alleen om het product zelf, maar ook om de verpakking waar het in zit. Veel Clean Beauty producten hebben recyclebare verpakkingen en gebruiken een groot aantal veel gerecycled plastic en soja inkt.

Veranderingen?

Veel mensen aarzelen toch om over te stappen op Clean Beauty producten. Als je nu eenmaal een haarroutine hebt die goed voor je werkt en het heeft lang geduurd om deze te vinden lijkt de stap erg groot. Dit komt vooral ook door de misvattingen die er op het internet ronddwalen over Clean Beauty. Deze gaan vooral over de kwaliteit ervan. Zijn de resultaten wel even goed? Kort antwoord? Ja. De resultaten van de Clean Beauty producten zoals een diepe reiniging, versterking van de lokken en een prachtige glans zijn net zo goed als die van producten met chemische ingrediënten. 

Lees ook:
Fabels en feiten: alles wat je moet weten over Clean Beauty en alle fabels die je weer snel mag vergeten

Hoewel je dus misschien even moet zoeken naar schone vervangers van je favoriete producten, is de tijd die je hierin steekt het zeker wel waard. Zeker als je het haar professioneel laat behandelen is de thuisverzorging enorm belangrijk om de kleur en de stijl te onderhouden. Gekleurd en chemisch behandeld haar heeft vocht en versterking nodig en dus ook de beste producten. Op de lange termijn zal het haar je dankbaar zijn als je kiest voor natuurlijke ingrediënten over chemische. 

Het begin

De Clean Beauty revolutie is nog maar net begonnen en dat betekent ook dat het alleen maar beter kan worden met tijd. De vraag wordt steeds groter, meer mensen stappen over en de industrie verdiept zich steeds verder in hoe ze de producten kunnen verbeteren en nog schonere opties kunnen neerzetten. Hoe sceptisch je ook bent over Clean Beauty, laat ons je dan nu vertellen dat je erop kunt vertrouwen dat het haar en de planeet kan genieten van de beste resultaten bij het gebruik van Clean Beauty producten. 

Bron: Refinery 29 | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts