People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haar behandelen

Voor of na: is het beter om het haar te behandelen voor of na het wassen met een shampoo?

Er zijn tegenwoordig een heleboel verschillende behandelingen voor het haar. Ze zijn er niet allen voor andere doeleinden, maar ze worden ook op verschillende manieren gebruikt. Zo gebruik je de een op droog haar en de ander op schoon en vochtig haar. Wat is het verschil precies en welke manier van het haar behandelen is beter?

Haar behandelen voor het wassen 

Er zijn bij beide behandelingen een aantal voor- en nadelen. Om te beginnen bij de voordelen. Deze behandelingen kunnen op droog haar worden aangebracht. Dit scheelt dus weer tijd onder de douche zelf. Dat bespaart natuurlijk water. Of dat je in de kou staat te wachten. Deze behandelingen zijn vaak heel vettig en hierdoor enorm verzachtend voor het haar. Natuurlijk zijn er ook nadelen. Het kan wat rommelig zijn om deze behandelingen aan te brengen. De resultaten kunnen ook afhangen van je shampoo dus dan kan de behandeling heel goed zijn, maar als je shampoo van mindere kwaliteit is, zal het resultaat toch anders kunnen zijn dan je had verwacht. 

Haar behandelen na het wassen

 Een behandeling na het wassen is gemakkelijk te gebruiken en wordt aangebracht op schoon haar. Hierdoor zal het product nog dieper doordringen. Daarnaast zal het warme water van de douche helpen om het haar te verzachten en kan het haar het product nog beter opnemen. Natuurlijk moet het haar eerst gewassen worden en hierdoor kan het haar zwaar aanvoelen. Daarnaast kost het meer tijd onder de douche, wat zoals eerder genoemd of water verspilt of ervoor zorgt dat je in de kou staat te wachten. Zo’n behandeling moet namelijk ook een tijdje intrekken. 

Lees ook:
Unieke oliën: dít is de beste haarolie voor jouw haartype en zó werkt deze

Welke is het beste?

 Natuurlijk ligt het helemaal aan wat voor haartype en haarproblemen je hebt welke behandeling beter bij jou past. Heb je beschadigd, droog of chemisch behandeld haar? Dan is een behandeling voor het wassen een geweldige manier om het haar te verzachten, hydrateren en versterken voordat je met een shampoo aan de slag gaat. Heb je zwak en futloos haar? Dan is een behandeling na het douchen beter. Zo kun je iedere lok goed doordringen met de behandeling en zal het goed opgenomen worden in het haar. Natuurlijk is het gebruiken van een behandeling in het algemeen een geweldig idee voor de gezondheid van het haar. Hoe vaak je zo’n behandeling doet hangt helemaal af van de conditie van het haar. Zwaar beschadigd haar kan een wekelijkse behandeling gebruiken en ‘normaal’ haar heeft genoeg aan een behandeling een keer in de maand. 

Bron: All the Small Things | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts