People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

clean beauty

Fabels en feiten: alles wat je moet weten over Clean Beauty en alle fabels die je weer snel mag vergeten

Wat Clean Beauty nu eigenlijk is, kan nog best lastig te begrijpen zijn. Zeker omdat er zoveel fabels en feiten rond gaan op het internet. Wat is nu waar en wat niet? Hoe weet je nu wat je moet geloven? Geen zorgen. We hebben alle fabels verzameld en voor je op een rij gezet. Dit is alles dat je moet weten over Clean Beauty en alle fabels die je weer snel mag vergeten.

‘Clean Beauty is niet effectief’ 

Als eerste is het een fabel dat schone en natuurlijke producten, zoals Clean Beauty producten niet effectief zijn. Het werkt. Natuurlijk zijn daar de juiste ingrediënten voor nodig, maar deze ingrediënten kunnen ook schoon én effectief zijn. Dit zal op een andere manier zijn dan je gewend bent, maar dit neemt niet weg dat deze producten zeker doen waarvoor ze bestemd zijn. 

 ‘Alles wat natuurlijk is, is goed voor je’ 

Niet alles wat natuurlijk is, hoeft goed te zijn voor je. Er zijn genoeg planten waar de huid niet goed tegen kan. Deze kunnen zelfs voor uitslag zorgen. Het is belangrijk dat natuurlijke ingrediënten evenwichtig worden gebruikt en dat de formulering van een product klopt. Alles in evenwicht. Te veel van iets is nooit goed en dat geldt hier ook voor de Clean Beauty producten. 

Lees ook:
Hoofdhuid vs. zon: hoe bescherm je de hoofdhuid tegen de gevaren van de zon?

 ‘Clean Beauty is de standaard’ 

Helaas klopt dit niet. Hoewel er steeds meer Clean Beauty op de markt te vinden is, is dit zeker nog niet zo in ieder product. Het is moeilijk om Clean Beauty te definiëren omdat er geen officiële regels voor zijn. Daarom kan het bij ieder Clean Beauty product wat anders betekenen. Voor het ene merk betekent het gebruik van schone ingrediënten en voor de andere transparantie. Doe dus goed onderzoek naar het merk en de producten voordat je deze koopt. 

‘Clean Beauty is niet veilig voor een gevoelige huid’ 

Veel mensen hebben twijfels over de gevolgen van Clean Beauty voor een gevoelige huid. Natuurlijk kun je nooit met 100% zekerheid zeggen of iets een reactie zal geven op de huid van een van de miljarden mensen op aarde. Het kan gebeuren dat iemand allergisch is voor een ingrediënt, dat kun je niet voorkomen. Wel is het zo dat Clean Beauty ingrediënten milder zijn en voor mensen met een algemeen gevoelige huid minder reactie kan geven. Maar toch blijft het altijd en goed idee om een product te testen op de huid voor allergieën voordat je deze volledig aanbrengt. 

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts