People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haaruitval

Alles onder controle: hoe ga je goed om met haarverlies?

Er verandert veel voor iemand als ze te maken krijgen met haarverlies. Zoeken naar een oorzaak, zoeken naar oplossingen, deze oplossingen uit proberen. Het lijkt een vermoeiend probleem. Want dat kan het ook zijn, maar dat hoeft niet. Het is echt niet nodig om tientallen producten in te slaan en gekke middeltjes proberen. Wat moet je dan wel doen?

Het begin

Als mensen worden geconfronteerd met haarverlies, is het vaak lastig te weten waar je moet beginnen met het aanpakken ervan. Veel mensen slaan producten of middelen in of verbergen het simpelweg. Maar dit hoeft niet. Het eerste waar je mee moet beginnen is het vinden van de oorzaak. Heb je veel stress in het dagelijks leven? Zijn er in je familie veel mensen met haarverlies op jouw leeftijd? Krijgt het haar veel behandelingen en styling te verduren? Dit zijn allemaal oorzaken van haaruitval. Wil je echt 100% zekerheid over de oorzaak van jouw haarverlies? Breng dan een bezoekje aan een dermatoloog die je verder kan helpen bij het vinden van de oorzaak.

Wat kan je doen?

Natuurlijk zijn er naast producten en geneesmiddelen veel meer andere opties. Zeker als de oorzaak van de haaruitval bekend is, kun je focussen op dat probleem. Hieronder vind je de oplossingen voor de meest voorkomende oorzaken van haaruitval.

Thuissalon

Tijdelijke haaruitval is iets dat komt door het doen van schadelijke handelingen aan het haar. Hoewel het heel vaak gebeurt, is het thuis behandelen van het haar zoals kleuren, blonderen, permanenten etc. echt niet een goed idee. Er kunnen zo veel dingen verkeerd gaan tijdens deze thuisbehandelingen en dan is er (vaak) geen professional bij om het op te lossen. Langs gaan bij een salon kost misschien wat meer, maar je hebt veel betere resultaten en weinig kans op een mislukte coupe.

Styling

Styling met hittetools kan ook zorgen voor zo veel schade dat het haar kan breken en zelfs uitvallen. Zorg dus altijd dat je het haar goed beschermt met een hittebeschermer en gebruik nooit de hoogste temperaturen. Misschien duurt de styling dan wat langer maar op de lange termijn blijft het haar veel mooier. Wat ook kan bijdragen aan schade en haaruitval is het te strak dragen van het haar. Denk hierbij aan paardenstaarten en knotten. Natuurlijk is dit op zijn tijd helemaal niet erg. Maar te vaak en te lang het haar strak vastzetten kan zorgen voor veel breuk.

Lees ook:
Voor of na: is het beter om het haar te behandelen voor of na het wassen met een shampoo?

Voeding

Voeding is ook heel belangrijk voor het haar. De haarcellen hebben voedingstoffen zoals ijzer en eiwitten nodig om te kunnen groeien. Als het lichaam deze voedingstoffen niet genoeg binnenkrijgt kan dit invloed hebben op de haargroei. Let dus goed op wat je eet, maar ook op wat je drinkt. Water is heel belangrijk voor het lichaam en voor de hydratatie van het haar. Zoek een goede balans. Want heel gezond, maar te weinig eten kan er ook voor zorgen dat het haar uitvalt. 

Stress

Een moeilijkere oorzaak is stress. Want vaak is het erg lastig om een stressvolle situatie snel op te lossen. Daarnaast zijn gevoelens veel moeilijker te reguleren dan voeding en stylingstools. Als je echt zoveel stress ervaart dat het haar ervan gaat uitvallen? Dan is het misschien toch echt tijd om aan de bel te trekken en jezelf uit deze stressvolle situaties te halen. Hoe moeilijk het ook is. Het is dan ook een signaal van het lichaam dat deze het heel zwaar heeft. 

Familiekwaal

Als haarverlies een genetisch probleem is, is hier helaas niet heel veel aan te doen. Natuurlijk kun je al deze tips hierboven toepassen om ervoor te zorgen dat het haar in ieder geval zo gezond mogelijk is, maar dan nog kan het haar gaan uitvallen. Zeker in dit geval is het fijn om bij een dermatoloog langs te gaan die je op een professioneler gebied meer informatie kan geven en verder kan helpen met genetische haaruitval.

Bron: AAD | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts