People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haarolie

Unieke oliën: dít is de beste haarolie voor jouw haartype en zó werkt deze

Welk haartype je ook hebt, een goede verzorging is essentieel voor gezonde lokken. Een product dat iedereen wel in hun haarroutine moet hebben, is haarolie. Het enige probleem waar je tegenaan kan lopen met haarolie is dat je geen idee hebt welke het beste past bij jouw haartype. Er zijn dan ook een heleboel opties. Welke haarolie past bij jouw haartype lees je hier.

Alle haartypes 

Er is een olie die voor ieder haartype gebruikt kan worden. Kokosolie is een soort wondermiddel dat je voor het haar en de huid kan gebruiken. Het maakt niet uit wat voor type haar of huid je hebt. Het zit vol van vetzuren en vitamines en door de vochtvasthoudende eigenschappen dringt het dieper door in de lokken om het haar te voeden en versterken. 

Beschadigd en krullend haar 

Castorolie wordt veel gebruikt om uitdroging van krullend haar te behandelen en haargroei te stimuleren. Daarnaast kan het beschadigd haar helpen herstellen. Het helpt de haarzakjes te voorzien van voedingsstoffen en proteïne waardoor het haar dus meer groeit en meer vocht heeft.  

Kroeshaar 

Arganolie is perfect voor kroeshaar en haar dat snel breekt. Met vitamine E, vetzuren en antioxidanten helpt het vocht vast te houden. Het helpt schade en breuk te voorkomen en hydrateert de lokken diep.  

Droge hoofdhuid 

Jojoba olie doet vooral wonderen voor de hoofdhuid. Deze olie is namelijk vergelijkbaar met de natuurlijke olie die de hoofdhuid zelf aanmaakt. Jojoba helpt de hoofdhuid gehydrateerd te houden en de irritatie en droogheid te verminderen. Zo helpt het ook met roos en schilfers. Een gezonde hoofdhuid is de basis voor gezonde lokken. Het is dus erg belangrijk dat je de hoofdhuid ook goed behandeld. 

Pluizig haar 

Het temmen van pluizig haar kan met amandelolie. Met een hoog gehalte aan vitamine E, magnesium en omega-rijke vetzuren geeft deze olie het haar hydratatie en glans. Daarnaast verzacht het de lokken ook. Perfect voor weerbarstig kroeshaar.  

Lees ook:
Hoofdhuid vs. zon: hoe bescherm je de hoofdhuid tegen de gevaren van de zon?

Vette hoofdhuid 

Tea Tree olie is een bekende olie en niet zonder reden. Het is voor de huid al jaren bekend door de geweldige reinigende eigenschappen. Dit is dezelfde reden dat het zo goed is voor de hoofdhuid en dan vooral een vette hoofdhuid. Deze olie helpt de natuurlijke olieproductie van de hoofdhuid in evenwicht te brengen en de hoofdhuid te reinigen. Hierdoor worden verstopte follikels geopend en zal de hoofdhuid gezonder zijn waardoor de haargroei gestimuleerd wordt.  

Dunner wordend haar 

Avocado-olie is een lichtgewichte olie met mineralen, vitamines en antioxidanten. Deze helpen de haargroei te stimuleren en voeden de hoofdhuid. Twee dingen di zullen helpen als je last hebt van dunner wordend haar. Daarnaast voedt het ook de lokken zelf om haarbreuk en haaruitval te voorkomen. Haarolie is dus een onmisbaar onderdeel in je haarroutine. Welk haartype je ook hebt, het gebruik van een haarolie zal de gezondheid van het haar een heel eind op weg helpen. Natuurlijk kun je de haaroliën direct aanbrengen op het haar, maar er zijn ook talloze producten die haaroliën gebruiken. Hier kun je ook voor kiezen.

Gevoelige huid en haar

Calendula olie kalmeert roodheid en jeuk op de hoofdhuid. Het herstelt de hoofdhuid en het natuurlijke vochtgehalte. Beschermt de gevoelige huid en haar.

Ouder wordend haar

Camellia olie is rijk aan anti-aging eigenschappen en lipiden. Het voedt de haar en de hoofdhuid en herstelt essentiele voeding.

Droog en beschadigd haar

Marula olie conditioneert het haar en de huid diep en helpt met het herstel van beschadigd en chemisch behandeld haar.

Ultieme bescherming

Zonnebloem olie is een natuurlijk verzachtende olie die het haar en die huid ultieme bescherming biedt. Kalmeert de beschadigde huid en haar.

Bron: Luxy Hair | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts