People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

hoofdhuid

Hoofdhuid vs. zon: hoe bescherm je de hoofdhuid tegen de gevaren van de zon?

Het beschermen van de huid en het haar wordt al uitgebreid besproken. De meeste mensen weten dat dit erg belangrijk is. Maar wat misschien wel net zo belangrijk is en vaak vergeten wordt, is de hoofdhuid. Deze kan namelijk ook verbranden en dit heeft niet alleen negatieve gevolgen voor de huid zelf, maar ook voor het haar.

Het beschermen van de hoofdhuid 

Natuurlijk zijn er een heleboel oplossingen die je kan proberen om te zorgen dat de hoofdhuid beschermt en gezond blijft. Dit varieert van het gebruiken van producten tot de meest simpele en logische oplossingen.  

Grote hoed 

Een grote hoed op het strand is al lang een grote trend. Ze zijn er in alle vormen en maten. Voor iedereen is er wel een hoed die niet alleen je look afmaakt, maar ook nog eens de hoofdhuid goed beschermd. Ga op zoek naar een dichte hoed, dus zonder openingen zoals een strandhoed soms heeft. Kies voor een hoed met een donkere kleur want deze laten minder straling binnen en weren de zon beter.  

Zonnebrand op de hoofdhuid? 

Zonnebrand is natuurlijk een wel bekende optie om de huid te beschermen tegen de zon, maar hoe werkt dit op de hoofdhuid. Veel mensen hebben namelijk een groot obstakel op de hoofdhuid zitten. Haar. Dit is al lang geen probleem meer. Er zijn tegenwoordig namelijk genoeg opties voor zonnebrand speciaal gemaakt voor de hoofdhuid. Deze komen in de vorm van een spray of een poeder zodat je deze makkelijk kan aanbrengen op de hoofdhuid zonder dat het haar een probleem vormt. 

Lees ook:
Schade door chloor: hoe beschadigt het je lokken en hoe voorkom je dit?

In de schaduw 

Natuurlijk zitten we op vakantie het liefst in de zon, is dit voor de bescherming van de hoofdhuid niet zo’n geweldig idee. Zoek daarom zo veel mogelijk de schaduw op. Zit onder een parasol op het strand of op een terras en duik tijdens een bezoek aan een stad regelmatig een winkel of museum in. Je kan ondanks dat je in de schaduw zit nog steeds ultiem genieten van je vakantie.  

De zonnigste uren 

Mocht je nu wel de zon in gaan, denk dan goed aan de tijd. Het midden van de dag heeft namelijk een aantal piekuren waarin de zon het sterkst is. Deze piekuren zijn vaak tussen tien uur ’s ochtends en twee uur ’s middags. Blijf tussen deze uren uit de zon of zelfs binnen om de blootstelling aan deze sterke UV-stralen te vermijden en schade te minimaliseren.

Andere scheiding 

Nog een simpele optie waar je misschien niet over nagedacht had was de scheiding van het haar. Door het haar los te dragen creëer je een scheiding in het haar. In deze scheiding wordt de hoofdhuid blootgesteld aan de zon. Als je er dus voor kiest om het haar in een paardenstaart of knot te dragen of zelfs door een haarband te dragen zit het haar naar achteren. Zo is er altijd een laag haar dat de hoofdhuid kan beschermen.

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts