People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

HAARPROBLEMEN

Droog of vettig haar: dít zijn de meest voorkomende zomerse haarproblemen en zó verhelp je ze

In de zomer zijn er veel factoren die eraan bijdragen dat het haar overstuur raakt. Van de luchtvochtigheid tot de UV-stralen. De zomer brengt ook veel haarproblemen mee. Gelukkig zijn de oorzaken van deze problemen makkelijk te vinden en daarbij ook een stuk makkelijker om op te lossen. Welke haarproblemen komen veel voor in de zomer en hoe los je ze op? 

Waar is de hydratatie?

Bij warmte komt droogte kijken. En droog haar zorgt voor een hele lijst aan vervelende gevolgen. Het haar kan gaan pluizen, het voelt beschadigd aan en kan er ook ongezond uitzien. Hydratatie is dan wat je nodig hebt. Conditioners en haarmaskers met voedende ingrediënten herstellen het vochtgehalte van het haar. Hierdoor zal ook het droge haar en al die nare gevolgen verhelpen. 

Te veel van het goeie

Hoewel je het misschien niet zou denken, is vettig haar veel voorkomend in de zomer. Dit komt omdat de talgproductie van de huid toeneemt in de warme maanden. Hierdoor kan de huid er vetter uitzien. Je zult hierdoor misschien vaker het haar gaan wassen, maar dit is ook niet altijd de oplossing. Uitdroging door te veel wassen kan ook zorgen voor een hogere talgproductie. Houd je daarom gewoon vast aan je normale routine, maar vul deze aan met een shampoo die de hoofdhuid weer in balans brengt. Daarnaast kan en goede droogshampoo helpen om tussen de wasbeurten door de overtollige olie onder controle te houden.

Lees ook:
Gezonde en mooie lokken in de zomer: zó bescherm je het haar tijdens de warme maanden

Pluisvrij houden

Zoals al eerder genoemd zorgt de luchtvochtigheid voor pluizige lokken. Gelukkig zijn er een heleboel opties om de pluis in het haar te verminderen. Haarproducten zoals shampoos en conditioners met ingrediënten zoals arganolie of kokosolie. Deze ingrediënten maken het pluizige haar glad en voeden de lokken zodat het haar er gezonder uitziet en gladder aanvoelt. 

Vervaging

Het laatste veel voorkomende probleem is vervaging van de kleur. De zon en haar UV-stralen zorgen ervoor dat de levendigheid van gekleurde lokken een stuk minder wordt. Daarom zijn producten zoals shampoos en conditioners die de kleur juist goed beschermen heel erg belangrijk voor deze mensen met gekleurd haar. Wil je nog betere bescherming? Dan kun je het haar niet alleen beschermen tegen vervaging, maar tegen UV-stralen in het algemeen. Zo zal het haar er levendig én gezond uit blijven zien.

Bron: Kiehl’s | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts