People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

zomer

Gezonde en mooie lokken in de zomer: zó bescherm je het haar tijdens de warme maanden

Het is eindelijk weer zover. We kunnen genieten van de heerlijke, warme zomer. Het mooie weer brengt dan ook veel goeds met zich mee. De vitamines van de zon kunnen we goed gebruiken. Toch zijn er ook wat dingen waar je extra op moet letten. Zo is het belangrijk dat je de huid goed insmeert en beschermt, maar ook het haar heeft een goede verzorging nodig om het gezond en mooi te houden. 

Vocht is alles

Net zoals wij veel water nodig hebben om uitdroging tegen te gaan met dit warme weer, geldt dit ook voor het haar. Wie heeft er nou niet liever zijdezacht haar in plaats van haar dat aanvoelt als stro. Producten zoals conditioners en haarmaskers die het haar hydrateren en dat verloren vocht aanvullen zijn dus belangrijk tijdens dit seizoen. 

Verban warmte

Natuurlijk kun je aan de hitte buiten niet iets doen, maar de extra hitte die je toevoegt aan het haar in de vorm van styling met een föhn, krultang of stijltang kun je wel verminderen. Dit kun je doen door ze helemaal niet meer of minder te gebruiken, de temperatuur van de tools te verlagen en natuurlijk door het haar goed te beschermen met een hittebeschermer. Zelfs als je niet de tools gebruikt is een hittebeschermer, vooral een die het haar beschermt tegen UV-stralen, geweldig voor het haar om te gebruiken als je lang de zon in gaat. Deze zorgt voor een beschermlaag tussen de stralen en het haar. En heatless krullen zijn natuurlijk altijd nog een ander optie. Het dragen van een vlecht als het haar droogt kan ook hele mooi krullen opleveren. Er zijn tientallen opties die je kun toepassen om deze extra hitte te vermijden.

Lees ook:
Alles over haartoners: wat is het en hoe gebruik je het op de juiste manier?

Losser dan los

Iets waar de zon heel goed in is, is het beschadigen van je lokken. Deze schade kan het haar zwak maken. Daarom is het belangrijk dat je er zelf zo weinig voor zorgt dat je deze schade erger maakt door het haar in een strakke knot of staart te doen. Deze strakke haarstijlen zetten veel spanning op je lokken en als deze al niet op z’n sterkst zijn, dan kan het zorgen voor extra schade. Natuurlijk is het als het zo warm is niet heel erg prettig om al dat haar in je gezicht te hebben. Je kan bijvoorbeeld wel het haar half opgestoken dragen. Hierdoor is het grootste gedeelte van het haar uit je gezicht, maar is de spanning niet al te groot.

Geniet vooral van dit weer, maar vergeet niet goed te zorgen voor het haar, de huid en jezelf natuurlijk. Hydrateer jezelf en het haar goed en bescherm het haar en de huid tegen de zon. Zo wordt het een heerlijke zomer voor je hele lichaam. 

Bron: Cliphair | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts