People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

CLEAN BEAUTY

Clean Beauty: wat houdt het in en waarom is het zo belangrijk voor haar en huid?

‘Clean Beauty’ is misschien een term waarbij je niet weet wat het inhoudt, maar het is zeer belangrijk voor jou en je haar en huid. Het gaat namelijk over wat er in cosmeticaproducten zit. Niet alles heeft namelijk even fijne ingrediënten. Wat de term ‘Clean Beauty’ precies betekent en waarom het zo belangrijk is dat je er rekening mee houdt lees je hier. 

Wat is Clean Beauty?

Clean Beauty is eigenlijk een term die gebruikt wordt om cosmetica en haarproducten zonder schadelijke chemicaliën te beschrijven. Mensen zijn zich gelukkig steeds beter bewust van de eventuele negatieve gevolgen van deze ingrediënten en kunnen ze hierdoor beter vermijden, maar je moet goed weten waar het over gaat. Naast deze schone ingrediënten is transparantie ook belangrijk. Mensen moeten weten wat er in producten zitten. Deze twee aspecten zijn de kern van Clean Beauty: geen mysterieuze ingrediënten en geen mysterieuze labels.

Waarom is het zo belangrijk?

Het is belangrijk dat men weet wat ze op hun lichaam of in hun haar smeren. Daarom moeten we allemaal ook op de hoogte zijn van de ingrediënten in onze haar- en cosmeticaproducten. Veel ingrediënten zorgen namelijk voor problemen waar mensen de oorzaak niet van weten. Juist omdat dit onbekend is. Het gebruiken van deze schone producten zonder deze ingrediënten verhelpt al deze problemen en geeft meer transparantie over wat er in een product zit en wat het doet.

Lees ook:
Achter de schermen bij N.4 Hair Care: wat is de wetenschap achter deze geweldige producten?

Overstappen of niet?

Toch snappen we dat het moeilijk is om afscheid te nemen van je favoriete producten, waarom zou je het dan toch doen? In verband met huidproblemen is het toch slim om rekening te houden met de gevolgen van dit soort ingrediënten. Daarnaast kun je om deze reden alleen al de ingrediënten beter vermijden. Bang dat een product zonder deze sulfaten en parabenen minder goed werken? Dit is een angst waar je snel overheen komt. NAK Hair maakt al jaren producten zonder deze ingrediënten, zoals de ORI LAB collectie, die net zo goed en zelfs beter voor jou en je haar zijn als producten met deze ingrediënten. Daarnaast kun je nieuwe favorieten ontdekken. De vraag is eerder: waarom zou je het niet doen? 

Beter voor het milieu

Hoewel het maken van deze schone producten niet direct beter is voor het milieu, is het gesprek dat erbij komt kijken wel heeft gezorgd voor verbeteringen. Met de schone producten kwam ook de vraag naar recyclebare verpakkingen, wat wel direct een verbetering is.  Clean Beauty betekent dus niet gelijk natuurlijk en biologisch, maar veilig en gezond.

Er zijn dus in de kern een aantal belangrijke punten bij deze ‘Clean Beauty’ producten voor haar en huid. Dat de producten veilig zijn voor jou en jouw haar en huid is nummer één. Daarnaast zijn deze producten plantaardig, veganistisch, dierproefvrij, milieuvriendelijk en duurzaam geproduceerd. Clean Beauty brengt een nieuwe generatie voor de cosmetica- en haarbranche. Een die schoon, veilig en van de beste kwaliteit is. Voor iedereen.

Bron: MYSA & The Good Face Project | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts