People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

winter

Pluizig haar in de winter? Je bent zeker niet de enige met dit probleem

De winter komt met veel mooie dingen, maar bij het koude weer komen ook een paar niet zo leuke dingen kijken. Het haar krijgt veel te verduren deze tijd en heeft daarom dan ook extra goede zorg en liefde nodig. Hoe je dat precies doet op de juiste manier, lees je hier.

Waarom pluizig haar in de winter?

We kunnen wel honderd redenen opnoemen waarom mensen last hebben van pluizig haar, maar laten we het houden bij de meest voorkomende. Hoewel te veel vocht voor pluizig haar kan zorgen, kan een gebrek aan vocht dit ook. En zeker in de winter is er een gebrek aan vocht in de lucht. Het is de grootste oorzaak van statisch en pluizig haar in de wintertijd. 

Wat moet je niet doen?

Het is daarom ook heel erg belangrijk dat je wegblijft van producten die er nog extra voor zorgen dat het haar uitdroogt. Dit zijn vooral producten die een hoger alcoholgehalte hebben. Alcohol wordt vooral veel gebruikt in verschillende stylingproducten. Ga dus op zoek naar producten die een laag percentage alcohol gebruiken. Dit zal een stuk zachter zijn voor het haar en daarnaast vermindert het ook de kans op pluizig haar. 

Lees ook:
Experts op het gebied van haar: volg altijd dit advies van je kapper op

Wat moet je wel doen?

Natuurlijk betekent dit niet dat je de hele winter met pluizig haar moet rondlopen. Er zijn genoeg dingen die je kunt doen en aanpassingen die je kunt toevoegen aan je haarroutine om ervoor te zorgen dat het haar een stuk minder of zelfs helemaal niet meer pluizig is. 

Als eerste is het vermijden van de producten met alcohol dus erg belangrijk, maar welke producten moet je dan wel gebruiken? Diep voedende producten zoals conditioners en haarmaskers zijn de ultieme producten voor in de wintermaanden. Deze vullen namelijk het verloren vocht aan en helpen het haar te herstellen en verzorgen. Het gevolg? Prachtige gezonde en glanzende lokken. 

Daarnaast is het belangrijk om het haar een break te geven in deze tijd. Gebruik niet te veel stylingproducten, gebruik zachte scrunchies in plaats van strakke elastiekjes en slaap met je haar in een losse stijl zoals een vlecht. Al deze dingen helpen misschien niet direct met het verwijderen van pluis, maar gezonder haar is veel makkelijker te verzorgen dan beschadigd haar.

Dus trek de haarmaskers uit de kast en ga op zoek naar stylingsproducten die zacht zijn voor het haar zodat je nooit meer met een pluizige een droge coupe de deur uit moet deze winter. 

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts