People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

advies kapper

Experts op het gebied van haar: volg altijd dit advies van je kapper op

We kunnen wel zeggen dat kappers experts zijn op het gebied van haar. Ze weten enorm veel over alle verschillende haartypes en wat wel en niet werkt voor iedere coupe. Daarom is het ook belangrijk dat we goed naar ze luisteren als ze misschien wat minder leuk nieuws brengen over die ene haarstijl waar je al een tijd van droomt. De kappers hebben natuurlijk het beste met jou en je haar voor. Dus wanneer moet je nu echt luisteren naar het advies van jouw kapper.

Geen kandidaat voor blonderen

Soms wil je wel eens helemaal wat anders met je kapsel. Zeker als je donker haar hebt is misschien het eerste waar je aan denkt: ‘Waar is het blondeermiddel?’ Helaas kan het zo zijn dat jouw haar niet geschikt is voor deze heftige chemicaliën. Als de kapper dan ook het slechte nieuws brengt dat jouw haar niet goed zal reageren op deze middelen, is het ook slim om te luisteren. Als het haar al te beschadigd is en je gaat het bleken, kan dit ervoor zorgen dat het haar gaar uitvallen. En dat wil natuurlijk niemand.

Gezonde lokken 

Als je prachtige lange lokken hebt, wil je dit natuurlijk zo lang mogelijk houden. Bij de kapper vragen veel mensen dan ook om er ‘niet meer dan een centimeter’ ervan af te knippen. Helaas is dit vaak niet genoeg om alle dode punten te verwijderen. Natuurlijk begrijpt de kapper ook wel dat je lang haar wil houden, maar soms zit er niets anders op dan voor te stellen om er toch meer van af te knippen. Dit betekent niet dat je meteen met kort haar de kapperszaak uitloopt. Deze kappers weten echt wel wat ze doen en daarnaast is het veel beter voor de haargroei om te zorgen dat alle dode punten eraf zijn. Zo heb je niet alleen lange, maar ook mooie en gezonde lokken. Daarnaast groeit het haar natuurlijk weer terug en vaak nog sneller dan je zou denken.

Lees ook:
Haargroei in de wintermaanden: groeit het haar echt minder snel?

Alle kleuren van de regenboog

Haar komt natuurlijk naast verschillende lengtes, ook in een heleboel kleuren. Daarnaast kun je het haar in een heleboel onnatuurlijke kleuren verven. Helaas werkt de ene kleur beter dan de andere. Heb je dan ook al een tijdje een kleur op het oog die je op Pinterest voorbij zag komen? Het kan natuurlijk zijn dat deze er niet zo uit ziet op jouw haar. Zeker als je het haar liever niet blondeert van tevoren kan het zijn dat jouw haar de kleur niet pakt. Vaak zien kappers dit al voordat ze de kwast erbij pakken. Luister dus goed naar het advies en kies liever voor een kleur die wel voor een mooi resultaat zorgt. De kapper zal hier vast suggesties voor hebben. Want wat heb je liever? Een andere kleur die eigenlijk wel heel mooi is of de kleur die je wilde, maar nu eigenlijk niet eens goed er uit ziet. 

Kappers weten nu eenmaal veel over het haar en hebben het beste voor met jou en je haar, dus luister goed naar ze. De meeste kappers besteden veel tijd aan het trainen van nieuwe methoden, nieuwe trends, nieuwe kleurtechnieken, nieuwe theorie over bleken en tonen van haar. Ze besteden tijd aan het testen van dingen die werken en niet werken en sommigen hebben jarenlange kennis. Als klant is het belangrijk dat je je kapper vertrouwt om je er zo goed mogelijk uit te laten zien. Je haar zal je in ieder geval bedanken.

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts