People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

winter

Geen kans meer voor uitdroging: dit is hoe vaak je het haar moet wassen tijdens de koude winter

Ieder seizoen komt met een lading aan veranderingen. Niet alleen voor je garderobe, maar ook voor je haar zijn er een heleboel dingen anders. Het weer heeft namelijk een grote invloed op het haar. Daarom is het ook belangrijk dat je anders voor het haar zorgt in deze koude winter dan in de zomer. Omdat je altijd bij het begin moet beginnen, gaat het nu dan ook over de eerste stap in je haarroutine. Het reinigen van het haar.

Winter vs. het haar

Misschien is het eerste wat je jezelf afvraagt: ‘Waarom?’ Waarom moeten we het haar anders verzorgen in deze maanden? Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Tijdens de winter wordt het haar dag in dag uit blootgesteld aan koude wind en een droge lucht. Deze dingen zorgen er dan ook voor dat het haar sneller uitdroogt in de wintermaanden. Droog haar ziet er niet alleen minder mooi uit, het kan ook nog eens zorgen voor schade als je het niet goed verzorgt. 

Wassen van het haar

We hebben deze dingen hier al vaak genoeg gezegd, maar je kan het nooit vaak genoeg zeggen. Ten eerste ligt het natuurlijk helemaal aan je haartype hoe vaak je het haar moet wassen. Houdt dus voor dik en krullend haar 1 tot 2 keer per week aan en voor dunner haar 2 tot 4 keer per week. Dan gaan we over naar de shampoo. Het is belangrijk dat je goed let op de shampoo die je gebruikt. Een professionele shampoo heeft de juiste ingrediënten die ervoor zorgen dat het haar gehydrateerd blijft. Een andere shampoo kan ingrediënten hebben die het haar extra droog maken. Als laatste de temperatuur. Hoewel het natuurlijk heerlijk is om in de winter onder een hete douche te staan, is dit niet altijd even goed voor het haar. Geen zorgen, dit betekent niet voor de mensen die gewoon onder een warme douche staan, dit gaat echt over de hete temperaturen. Probeer de kraan dus iets kouder te zetten en je haar zal je bedanken. 

Lees ook:
Experts op het gebied van haar: volg altijd dit advies van je kapper op

Extra verzorging

Natuurlijk kan het haar deze maanden zeker geen nee zeggen tegen wat extra verzorging en liefde. Een diep hydraterend product zoals een leave-in conditioner of een haarmasker is dan ook ideaal om in de winter te gebruiken. Deze geven het haar net even dat extra beetje vocht waar het zo naar verlangt. Met behulp van deze producten zal het haar er dan ook niet alleen gehydrateerd, maar ook gezond en weer helemaal mooi uitzien. Voor welke van de twee je kiest ligt een beetje aan hoe vaak je ze wil aanbrengen. Een haarmasker is vaak erg intensief en hoef je maar 1 keer per week aan te brengen. Een leave-in conditioner is minder intensief en kun je vaker in de week gebruiken. 

Bij alles geldt natuurlijk de gouden regel. Let altijd goed op welke producten passen bij jouw haartype en haarwensen. Ga dan ook specifiek op zoek naar een haarmasker of conditioner daarvoor. En geef het haar dat beetje extra liefde dat het zo nodig heeft deze koude winter. 

Bron: Well+Good | Foto: Unsplash

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts