People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

alcohol

Zeker na de feestdagen is extra verzorging belangrijk: dít is wat alcohol drinken met het haar doet

Nu het echt gedaan is met de feestdagen merk je misschien wel dat het lichaam weer enorm moet wennen aan het ‘normale’ leven. Dit geldt ook voor het haar. Tijdens deze feestelijke weken krijgt het haar veel te verduren. De heftige styling is dan ook niet geweldig voor het haar, maar er is iets wat het haar beschadigt waar je misschien wel helemaal niet over na hebt gedacht. Het drinken van alcohol.

Gevolgen van alcohol op het haar

Hoewel veel mensen voor een heleboel verschillende redenen beginnen aan ‘Dry January’ is het verzorgen van het haar ook een reden. Alcohol zorgt namelijk voor uitdroging omdat het in gevecht is met het hormoon dat het lichaam helpt vocht vast te houden. Dit zorgt er weer voor dat de hoofdhuid uitdroogt. Het kan leiden tot schilfers op de hoofdhuid, maar ook op het haar zelf kan het effect hebben. Zo kan het haar vatbaarder zijn voor gespleten haarpunten en haarbreuk. 

Problemen met haargroei

Hoewel er veel gedronken wordt tijdens deze feestdagen, is veel drinken op een lange termijn veel schadelijker voor het haar. Dit kan namelijk de haargroei verstoren door een tekort aan bepaalde vitamines en eiwitten. Het haar zal hierdoor zwakker worden en kan zelfs gaan uitvallen. 

Lees ook:
Pluizig haar in de winter? Je bent zeker niet de enige met dit probleem

Goede nazorg

Natuurlijk kan je de gevolgen altijd minder heftig maken met goede verzorging. Vul het verloren vocht aan met een voedend haarmasker of conditioner. Dit kun je, zeker als je de nacht in een bar of club met veel rook hebt besteed, zo snel mogelijk doen als je thuiskomt. Reinig eerst het haar goed met een juiste shampoo voor jouw haartype en gebruik daarna een voedende conditioner. De NAK Hair Replends Moisture Masque is een geweldig product voor de perfecte nazorg. Daarnaast is water drinken ook heel erg belangrijk. Drink drie glazen als je thuiskomt en drie glazen als je wakker wordt.

Extra aanvulling

Als je ’s nachts graag in de stad bent te vinden, is het verstandig om je lichaam overdag een handje te helpen voor het haar te zorgen door te letten op je voeding. Zo is het eten van eiwitten erg belangrijk. Dit komt omdat de belangrijkste ingrediënten van keratine worden aangetroffen in voedsel waar veel eiwitten in zitten. Eieren, gevogelte, haver, broccoli, zijn allemaal producten waar dit veel in te vinden is. Ben je een vegetariër? Ga dan op zoek naar linzen, bruine bonen en kikkererwten. Deze bevatten veel zink, wat het haar kan helpen sterker te worden. Daarnaast is Vitamine B ook erg goed voor het haar en helpt het lichaam om goed te voelen.

Je weet wat ze zeggen toch? Nieuw jaar, nieuw haar. Dus zorg ook in 2023 goed voor het haar.

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts