People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haargroei

Haargroei in de wintermaanden: groeit het haar echt minder snel?

Het lijkt misschien wel steeds alsof je jezelf voor de gek zit te houden, maar er zit echt een kern van waarheid achter. In de winter kan het zijn dat het haar minder snel lijkt te groeien dan in de zomer. Dit heeft te maken met een aantal factoren, maar de belangrijkste vraag is misschien wel: kan ik er iets aan doen? En het antwoord daarop is ja! Natuurlijk kun je het haar niet magisch laten groeien, maar er zijn wel een paar dingen die je kunt doen om het haar een handje te helpen met z’n harde werk in de koude maanden.

Oorzaken van minder haargroei

Natuurlijk heeft je haargroei veel te maken met je genen, maar onze omgeving heeft ook een grote rol in het beïnvloeden van je haargroei. In de winter groeit het haar dus minder snel dan in de zomer. 

De eerste reden hiervan is je bloedcirculatie. Als het weer warmer is, circuleert het bloed veel vrijer en kunnen voedingsstoffen beter vervoerd worden. Deze voedingsstoffen zijn nodig om het haar te laten groeien. Ten tweede krijgen we in de zomer veel meer vitamine D binnen. Deze vitamine helpt het lichaam de keratineproductie te reguleren. Werkt deze niet goed? Dan zul je problemen krijgen op het gebied van de haargroei. Als laatste is ons hoofd veel minder bedekt in de zomer. In de winter hebben we veel vaker een capuchon of muts op om ons warm of droog te houden. Deze wrijving kan voor haarbreuk en schade zorgen wat niet ideaal is voor de groei van het haar. Natuurlijk zijn er een aantal dingen die jou en je haar kunnen helpen deze winter.

Niet te strak

Hoewel sommige trendy looks er prachtig uitzien, ze zijn niet altijd even lief voor het haar. Zeker tijdens de winter is het beter om te kiezen voor een lossere stijl dan een te strakke. Deze stijlen kunnen ertoe lijden dat het haar breekt door de spanning die erop staat en dat wil natuurlijk niemand. Dus ruil de strakke paardenstaart om voor bijvoorbeeld een losse vlecht.

Lees ook:
Niet regelmatig knippen, verkeerde producten en meer: deze dingen brengen onbewust schade aan het haar

Vitaminetekort 

In de winter krijgen we helaas veel minder vitamine binnen door de afwezigheid van de zon. Naast de vitamine D die we missen zijn er nog een paar vitamines waar je misschien wel te kort van hebt en die wonderen voor het haar doen. Vitamine A activeert de talgklieren van de huid en stimuleert de haarzakjes. Biotine ondersteunt gezond en sterk haar en foliumzuur bevordert de haargroei in gebruik met andere vitamines voor het haar. Ga dus op zoek welke vitamines bij jou wat aanvulling kunnen gebruiken.

Extra liefde voor de hoofdhuid

Zoals je misschien wel weet, is een gezonde hoofdhuid dé sleutel voor gezond haar. Zeker als het weer koud is, kan het zijn dat de hoofdhuid wat droger is dan normaal. Daarom kan de hoofdhuid zeker wat extra liefde en aandacht gebruiken tijdens de wintermaanden. Dit zal een grote bijdrage leveren aan hoe je haar zich voelt. Een hoofdhuid massage is dan ook een geweldige optie om je hoofdhuid eens goed te verzorgen. Het helpt enorm veel met de bloedsomloop en zal de bloedstoevoer naar de hoofdhuid sterk verbeteren. Deze stroom aan bloed neemt weer voedingsstoffen met zich mee die geweldig zijn voor een goede haargroei en een gezonde coupe. Precies wat je nodig hebt met dit koude weer. 

Bron: Better Not Younger | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts