People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

föhn

Goed of fout? Zo föhn je het haar op de juiste manier

Het lijkt misschien een makkelijke taak, maar er zit eigenlijk best veel achter. Het föhnen van het haar kan je namelijk al snel fout doen. Het ligt helemaal aan de textuur, grofheid en lengte van het haar. Hierdoor kun je een hele andere methode en producten nodig hebben dan mensen met een ander haartype. Hoe veel verschil er ook is, er is een juiste föhn manier voor iedereen.

Hetzelfde voor allemaal

Er is wel één ding wat hetzelfde is voor iedereen. Een bescherming voor het gebruiken van hitte is namelijk de eerste stap van het föhnen van het haar. Dit kun je doen door het gebruiken van een Heat Protector. Deze zorgt voor een barrière tussen het haar en de föhn. Zo zorgt het product ervoor dat het haar niet beschadigd raakt door de hitte. Wat iets is dat ieder haartype beter kan voorkomen. Net zo belangrijk voor iedereen is hoe je de producten in het haar aanbrengt voorafgaand aan het föhnen. Het is altijd beter om een kleine hoeveelheid product per keer te gebruiken en het goed op kleine secties aan te brengen.

Geweldige producten voor iedereen:
– Thermal Shield van NAK Hair
– N.4 Thermal Styling Spray
– Alle Prep producten van Fudge

Krullend haar

Voordat je gaat beginnen met het föhnen van krullend haar, is het belangrijk dat het goed gereinigd is. Dit doe je met een hydraterende shampoo en een gladmakende conditioner. De keuze voor deze producten komt door het feit dat krullend haar vaak ook aan de droge kant is. Hierna gebruik je de welbekende hitte beschermer. Een leave-in conditoning spray of crème die een hittebeschermer bevat, is het beste voor het krullende haar. Hiermee krijg je zowel vocht- als hittebescherming in één product. Plus een krulproduct dat kroezen vermindert maar je krul verbetert, is ook net zo belangrijk. Verdeel tijdens het föhnen het haar in secties. Dit zorgt ervoor dat je het haar 100% droog krijgt aangezien krullend haar vaak ook dikker is en dit lastiger is om te drogen. 

Geweldige producten voor krullend haar zijn van NAK de Hydrate Detangle Mist, Replends Ends Crème, Curl Crème & Nourish Shampoo en Conditioner. Van Fudge Professional de 10-in-1 Shield Mist, Curl Revolution Mist & Luminizer Shampoo en Conditioner. En van N.4 Hair Care de Super Comb Prep & Protect, Fluoro 5 Elixer & Hydrating Shampoo en Conditioner.

Steil haar

Voor steil haar is het belangrijk om te starten met een shampoo en conditioner voor jouw haartype. Dus kijk goed of het haar volume nodig heeft, droog is of misschien beschadigd. Dit geeft niet alleen een schone basis, maar ook een basis waarmee je het haar kan stylen. Natuurlijk gebruik je ook hier weer een hitte beschermer. Gebruik tijdens het föhnen een metalen ronde borstel om het haar niet alleen glad te strijken, maar ook om volume te creëren en het haar in model te brengen.  

Lees ook:
Niet regelmatig knippen, verkeerde producten en meer: deze dingen brengen onbewust schade aan het haar

Pluizig haar

Gebruik voor pluizig haar een herstellende shampoo en voedende conditioner. Hierdoor is het pluis in het haar al een stuk minder als je begint met het föhnen. Spray de hitte beschermer gelijkmatig door het haar en je kan beginnen met het föhnen. Gebruik ook hier weer een stevige ronde borstel om het haar zo glad mogelijk te kunnen maken. Pluizig haar heeft wat extra liefde en hydratatie nodig, dus gebruik na afloop van het föhnen een goed hydraterend product dat nog een extra handje helpt bij het voorkomen van pluis.

Naast een hittebeschermer kan steil en/of pluizig haar gladheid, glans, glans, body, volume of textuur nodig hebben. Een combinatie van stylingproducten kan dus worden gebruikt om te creëren wat u persoonlijk wilt bereiken. Volg gewoon de regel om producten van bovenaf op je haar aan te brengen en je haar zal je dankbaar zijn.

Extra tip

Een extra tip die handig is voor ieder haartype is om niet in het wilde weg te gaan föhnen. Verdeel het haar altijd in een paar secties. Hoe dikker het haar, hoe kleiner de secties. Zet de overige plukken haar vast met een clip om het uit de weg te houden en focus je aandacht dus op één gedeelte. Begin altijd als eerst bij de aanzet van het haar. Deze zijn namelijk erg belangrijk. Als ze nog maar een klein beetje nat zijn, stort je kapsel in. Zo zul je het mooiste resultaat krijgen.

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts