People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

schade

Niet regelmatig knippen, verkeerde producten en meer: deze dingen brengen onbewust schade aan het haar

Iedere dag doen we dingen die onbewust schade brengen aan ons haar. Dit kan ervoor zorgen dat het haar er dof en droog uit gaat zien. Er zijn natuurlijk een paar verschillende oorzaken hiervoor en ze staan hier allemaal op een rij. Zo vergeet je nooit meer welke dingen je wel en niet kan doen en is beschadigd haar verleden tijd.

Haarproducten met chemicaliën 

Chemicaliën zijn geen ingrediënten die je graag aanbrengt in het haar. Helaas zitten deze wel in de meeste haarproducten. Zo zitten er in veel haarproducten veel siliconen, sulfaten en alcohol. Deze maken het haar op de korte termijn mooi, maar op de lange termijn kunnen ze schade aanbrengen. Gebruik dus altijd een professioneel product en let goed op de ingrediënten. Toch ligt het wel wat ingewikkelder en geldt dit niet voor alles. Sommige chemicaliën of synthetische ingrediënten geweldig zijn voor het haar. Ze worden in veel veganistische formules gebruikt en zijn noodzakelijk en functioneel.

Bescherming tegen de hitte

Je beschermt ook je huid tegen de zon, dus waarom zou je het haar niet beschermen. Zeker als je veel gebruik maakt van hittetools als een stijltang, krultang of een föhn is het belangrijk om het haar te beschermen. Dit kun je doen met een hittebeschermer. Deze creëert een barrière tussen het haar en de hittetools om te voorkomen dat er schade aan het haar wordt aangebracht.

Lees ook:
Voorkomen van klitten in het haar: hoe doe je het en wat moet je vooral niet doen?

Verkeerde producten

Shampoos en conditioners zijn er in allerlei soorten voor allemaal verschillende haarproblemen. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste soort gebruikt voor jouw haartype en haarproblemen. Als je geen last hebt van droog haar is het dus niet goed voor het haar om een shampoo voor droog haar te gebruiken. Je krijgt niet alleen niet het resultaat wat je zoekt en zal de hoofdhuid niet zo fijn voelen en het haar minder mooi eruitzien . 

Regelmatig knippen

Hoewel veel mensen dromen van lange lokken, werkt het juist averechts als je de kapper vermijdt. Te lang wegblijven bij de kapper zorgt juist voor gespleten punten die ervoor zorgen dat je lokken juist ongezond zijn en slecht groeien. Het is dus belangrijk dat je iedere drie-vier maanden naar de kapper gaat om deze punten te verwijderen en het haar zo gezond mogelijk houdt. 

Bron: Luxy Hair | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts