People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

vettig haar

Geen vettig haar meer? Zo kun je jouw haar trainen minder vettig te zijn

Heb je er geen zin meer in overal naar toe te gaan met een droogshampoo bij de hand? Dat is ook nergens voor nodig. Er zijn een heleboel manieren om vettig haar te verminderen. Je kan het zelfs trainen om minder vet te zijn. Hoe je dat doet lees je hier.

Hoe wordt haar vettig?

Iedereen heeft wel eens gehad dat het haar vettig aanvoelde of eruitzag, maar hoe gebeurt dit? Vettig haar is het gevolg van een vette hoofdhuid. Deze wordt veroorzaakt door de talgklieren in de hoofdhuid. Als deze overactief zijn, zal de hoofdhuid vetter worden en hierdoor het haar dus ook.

Oorzaken

Je voeding heeft veel meer invloed op het haar dan je misschien zou denken. Daarom kun je ook eens gaan letten op wat je eet als je merkt dat jouw haar sneller vettig wordt. Dingen als zuivel, suiker, koolhydraten en zout zijn allemaal dingen die zorgen voor een overtallige talgproductie. Maar ook de producten die je gebruikt kunnen meehelpen aan het over produceren van talg. Zoals shampoos met sulfaten. Blijf hier dus vooral van weg! 

Lees ook:
Droog haar? Dít zijn de beste tips om dit fenomeen te voorkomen deze herfst

Hoofdhuid trainen

Kun je nu de hoofdhuid trainen minder vet te zijn? Jazeker. Dit heeft vooral te maken met het uitstellen van het wassen van het haar. Overmatig het haar wassen kan ervoor zorgen dat de hoofdhuid juist heel veel olie gaat produceren om te compenseren voor de droogte die achterblijft na het te vaak wassen. Begin met één keer per week minder het haar te wassen. Je zult al snel het verschil merken. Het haar houdt het dan ook langer uit zonder het te wassen. Helaas heb je de eerste weken wel nog last van wat vettiger haar. Pak er dan een droogshampoo bij zodat je de wasbeurt toch nog kan uitstellen.

Goede producten

Als je al van nature last hebt van vettig haar, zorg dan dat je op zoek gaat naar producten die niet veel gebruik maken van oliën. Heb je wel een olie nodig omdat het haar vocht nodig heeft? Zorg dan dat je de hoofdhuid vermijdt en het alleen aanbrengt op de lengtes van het haar. Deze regel geldt bijvoorbeeld ook voor conditioners. Vermijd zoals eerdergenoemd shampoos met sulfaten. Een sulfaatvrije shampoo is veel beter voor iemand met een vette hoofdhuid.

Alle Fudge shampoos en conditioners zijn sulfaatvrij, maar er zijn er een paar die echt goed zijn voor vet haar. De Xpander shampoo en conditioner helpen niet alleen bij het verwijderen van de oliën uit het haar, ook helpt de Xpander met het verbeteren van het volume in het haar. De Clean Mint shampoo normaliseert de talgproductie langzaam zodat je vette hoofdhuid langzaam maar zeker verleden tijd is.

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts