People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

dik haar

Mensen met big hair opgelet! Deze top tips moet je kennen om het beste uit dik haar te halen

Dik haar is voor sommigen een blessing en voor anderen een curse. Het ligt er dan ook helemaal aan hoe je het haar verzorgt en hoe het er als gevolg uitziet. Er zijn dan ook honderden manieren die je kunt toepassen om je lokken te verzorgen. De beste methodes zijn gelukkig helemaal niet ingewikkeld en je hebt er ook helemaal niet veel voor nodig.

Nat haar vs. handdoek

Dik haar is misschien dan al moeilijk te onderhouden. Als het nat is, is dit nog tien keer zo zwaar. Het lijkt namelijk wel eeuwen te duren voordat het droog is. Niet alleen dat, maar het droog schrobben met een handdoek beschadigt het haar ook nog eens enorm. Gebruik daarom een microvezeldoek in plaats van een normale handdoek. Deze is ultra zacht voor het haar en neemt ook nog meer vocht op dan een gewone handdoek waardoor het haar veel sneller zal drogen.

Weg met die klitten

Natuurlijk ontkom je er niet aan dat het haar vol knopen komt te zitten, maar borstelen maakt het haar nog groter dan het al is. Gelukkig bestaat er zoiets als een ‘wet brush’. Deze maken zoals de naam al zegt gebruik van water waar door het haar mooi blijft en niet pluizig. Zeker als je veel krullen hebt is dit een geweldige optie om binnen no time het haar zo te krijgen alsof je uren voor de spiegel hebt gestaan.

Je nieuwe beste vriendin

Iets wat je altijd in je haarroutine moet hebben als je dik haar hebt is een leave-in conditioner. Deze zijn perfect als je veel last hebt van droog haar en als het haar snel pluist. Er zijn er honderden op de markt, dus kan je naast het verzorgende element op zoek gaan naar iets wat jouw haar nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan bescherming van een kleur, toning of een UV-bescherming. Je kan het zo gek niet bedenken of er zal een product van zijn. Ga dus zeker goed uitzoeken wat jouw haar nodig heeft. Een leave-in conditioner is namelijk het perfecte product om aan je haarroutine toe te voegen. Het verzorgt het haar en houdt vocht vast zonder dat deze het haar zal verzwaren.

Lees ook:
Geen vettig haar meer? Zo kun je jouw haar trainen minder vettig te zijn

Van kokos tot avocado

Wat ook geweldig helpt bij uitgedroogd en pluizig haar is olie. Ook hier zijn er een heleboel van, zoals kokosolie of avocado olie. Ga dan ook goed op zoek naar wat iedere olie doet en welke goed bij jouw haartype past. Je hoeft natuurlijk geen losse olie te gebruiken. Deze oliën zitten vaak ook verwerkt in een haarproduct zoals bijvoorbeeld een leave-in conditioner. 

Snelle oplossing

Wil je net de deur uitlopen en zie je bij een snelle blik in de spiegel dat je haar alle kanten op staat? Dan is het haar borstelen met een haarlak misschien wel de snelle oplossing die je nodig hebt. Gebruik een kleine hoeveelheid haarlak en borstel dit door het haar. Zo worden die flyaways meteen getemd en kun jij op je gemak de deur uit.

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts