People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

droog haar

Droog haar? Dít zijn de beste tips om dit fenomeen te voorkomen deze herfst

De herfstmaanden staan bekend om kou, regen en droog haar. Het is ook logisch dat het haar in deze periode vatbaarder is voor schade en haarbreuk. Maak je geen zorgen. Met deze handige tips kan je ervoor zorgen dat je het droge haar kan voorkomen.

Waarom droog haar?

In de winter is de lucht niet alleen kouder, maar ook droger. De luchtvochtigheid in deze maanden is extreem laag. Naast een heleboel andere factoren is dit de reden dat het haar zo droog aanvoelt deze periode. 

Natuurlijke oliën 

Op de hoofdhuid bevinden zich van nature talg en olie die het haar en de hoofdhuid helpt te voeden. Deze natuurlijke oliën zijn erg belangrijk voor het haar om gehydrateerd te blijven. Het verwijderen van deze oliën is dan ook een oorzaak van droog haar. Dit kan je doen door bijvoorbeeld heet haar te vaak te wassen met een shampoo die niet heel goed is voor het haar. Zorg dus dat je of het haar twee tot drie keer per week wast of dat je investeert in een professionele shampoo.

Gespleten punten

Gespleten punten en droog haar gaan hand in hand. Is het haar droog? Dan is de kans groot dat je ook last hebt van gespleten punten. Dit komt doordat de punten de laatste stop zijn voor het ontvangen van die natuurlijke oliën. Als de punten die olie niet krijgen worden ze droog en broos en gaan ze splijten. Dit heeft ook gevolgen voor de rest van het haar. Het wordt namelijk erg verzwaard hierdoor.

Lees ook:
Haarverf: kan het bederven en hoe kan ik dat zien?

Chemische behandelingen

Chemische behandelingen zoals het kleuren van het haar zijn ook een grote oorzaak van droog en beschadigd haar. Het is dus slim om deze behandelingen zo min mogelijk te doen om het haar gezond te houden. Je kan ook zonder deze behandelingen je look aanpassen. Wat dacht je van eens kiezen voor een ander soort kapsel? Of een totaal andere lengte? 

Verzorging

Naast maskers voor het gezicht zijn er ook maskers voor het haar. Zeker droog haar kan in de koudere maanden even veel verzorging gebruiken als je huid. Deze diep verzorgende maskers gebruiken natuurlijke oliën als kokosolie en argan olie om het haar te hydrateren en te verzorgen. Haarmaskers zijn dan ook zeker een fantastische toevoeging aan je haarroutine. 

Van binnenuit

Je voeding is ook belangrijk voor de gezondheid van het haar. Voedsel dat rijk is aan omega-3 is zeker in de koude maanden super voor het haar. Eten als broccoli, bosbessen, tomaten, walnoten, bruine bonen, zalm en natuurlijk water zijn zeer belangrijk voor de hydratatie van het haar.

Natuurlijk zijn deze dingen geen garantie dat je nooit meer last zal hebben van droog haar, maar het kan je wel al een heel stuk op weg helpen. 

Bron: Luxy Hair | Foto: Unsplash

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts