People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

rood haar

Rood haar: hoe verzorg en onderhoud je deze kleur het beste?

Van een koele koper tint tot aan een kleur waar de brandweer jaloers op kan zijn. Rood haar is altijd trendy. Toch schuilen er een paar problemen achter deze vurige kleur. Zo kan een rode haarkleur moeilijk zijn om te onderhouden en kun je tegen veel dingen aanlopen. Gelukkig kom je met de juiste tips al een heel eind als het gaat om het onderhouden van het rode haar.

Vervagen

Rood gekleurd haar staat erom bekend dat het snel vervaagt. Zeker als je gaat voor een niet professionele optie kan het helemaal zijn dat je in no time zit met een doffe kleur. Een rode kleur wordt nu eenmaal snel een koperkleur. Natuurlijk kun je niet maanden zorgen dat de kleur hetzelfde blijft zonder het opnieuw te kleuren, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om de levensduur van de kleur wat te verlengen.

Even wachten

Als je terugkomt van de kapper is het haar natuurlijk helemaal fris en mooi. Het is dan ook handig om het zo lang mogelijk zo te houden. Was het haar thuis pas na minimaal twee dagen nadat je terugkomt van de kapper. Dan kan de kleur optimaal in het haar worden opgenomen.

Lees ook:
De Fudge Retro Revival Show: een kijkje achter de schermen en een interview met een van onze educators

Koud?

Bij iedere wasbeurt wordt de rode kleur minder levendig. Om dit te voorkomen is het ook handig om te douchen met kouder water. Heet water opent de schubbenlaag van het haar en hierdoor kan het haar sneller zijn kleur verliezen. Met iets simpels als de temperatuur wat koeler zetten kom je dus al een heel eind.

Overbodig veel shampoo

In dezelfde categorie is het handig als je het overmatig reinigen van het haar vermijdt. Zeker omdat het algemeen bekend is dat het wassen van het haar gewoon zorgt voor de vervaging van de kleur. Wat is dan overmatig? Zo’n 2-3 keer per week het haar reinigen is meer dan genoeg. Wil je tussen de wasbeurten het haar opfrissen? Gebruik dan een droogshampoo. Voor het beste resultaat gebruik je altijd een droogshampoo die geen wit poeder achterlaat, anders maak je het haar dof. De Fudge Dry Shampoo is perfect hiervoor. Het verwijdert vuil, maar laat geen witte resten achter.

Een goede shampoo

Het investeren in een goede shampoo is heel erg belangrijk voor de verzorging van jouw kleur en jouw haar in het algemeen. Natuurlijk zijn er enorm veel opties dus ga goed op zoek naar een shampoo voor jouw haartype en een shampoo die ervoor gemaakt is om jouw haarkleur te beschermen. Alle Fudge shampoos bevatten een technologie die de kleur beschermt. Dit betekent dat je de shampoo kunt kiezen op basis van of je haar meer vocht, eiwitten of volume nodig heeft in plaats van alleen voor kleur.

Nieuw product

Een Rode kleur in het haar kan snel dof worden omdat het reageert op koper en andere mineralen in het water. Fudge heeft een nieuw product genaamd Clean Blonde Pre-toning Primer. Het geheim van dit product is dat het ook voor rood haar kan worden gebruikt. Spray het royaal in het haar, kam het goed door en wacht 2 minuten. Was daarna het haar zoals gewoonlijk en spoel het product uit. Hierdoor krijg je een helderdere, rijkere rode kleur.

Opfrissen

Voor het beste onderhoud van rood haar is een kleurconditioner, semi-permanente kleur of kleurmasker een geweldig idee. Je hoeft het alleen te gebruiken wanneer je het nodig hebt. Fudge heeft de Paintbox in de kleur Red Corvette en NAK Hair heeft een Colour Masque in de kleur Rouge. Deze kleurproducten verfrissen je rode haar tot je volgende kleurbehandeling in de salon. Voor gebruik draag handschoenen en breng het aan op schoon, handdoekdroog haar. Laat het vervolgens 5 tot 30 minuten intrekken, afhankelijk van hoeveel verheldering er nodig is.

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts