People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

retro revival

De Fudge Retro Revival Show: een kijkje achter de schermen en een interview met een van onze educators

Vorige week was het dan eindelijk zover: de Fudge Retro Revival Show. Tijdens deze show kwamen grote namen in de kapperswereld naar People 4 om een aantal enthousiaste kappers alles te leren over hoe de trends uit de jaren 90 nog steeds invloed hebben op wat we vandaag doen. Louise Reeves , International Education Manager bij People 4 organiseerde dit evenement en wij vroegen haar alles over trends, producten en haar beste tips.

Educators

Bij deze show waren een aantal grote namen aanwezig. Dove Palmer van Dove Palmer & Company, Tracy Hayes (Fudge Colour ambassadeur), Jonathan Andrew en People 4’s eigen Louise Reeves. Tijdens deze show lieten deze professionals alle tips en tricks op het gebied van styling, knippen en kleuren zien. Samen met Louise Reeves duiken we wat dieper in op de Retro Revival Show en trends uit de 90’s en andere tijdperken. 

Welke trends staan er centraal bij de Retro Revival show?

Louise: “Retro Revival is een viering van de jaren ’90 en de invloed van deze jaren. Van Grunge tot Brit pop, Acid house en Dance.”

Waarom denk je dat deze trends weer helemaal terug zijn?

Louise: “Alles komt keer op keer terug, maar is opnieuw ontworpen om te passen bij de tijd waarin we nu leven. Er gebeuren dingen in onze wereld die trends bepalen en ons doen terugkijken naar vroeger. COVID heeft op de een of andere manier een rol gespeeld in ieders leven, lockdowns, thuiswerken, een meer casual manier van leven. Dit leidt ons naar kapsels die minder stylingtools nodig hebben om het haar er goed uit te laten zien. Het hebben van meer lagen en het verbeteren van de textuur in het haar met een goed gebruik van de juiste producten.”

Wat is jouw favoriete trend uit de jaren ’90?

Louise: “Acid House was mijn favoriete trend uit de jaren ’90. Het was een vrolijke tijd toen dans de wereld overnam. We hebben nu allemaal wat vreugde in ons leven nodig en dit kan een andere reden zijn waarom we terugkijken naar die tijd. Bij het haar draaide alles om heldere vrolijke kleuren, textuur en plezier.”

Heb je een gouden tip voor het toepassen van deze trends in het dagelijks leven?

Louise: “De belangrijkste tip die ik heb is het gebruiken van de juiste producten. Dit maakt de styling van het haar een stuk makkelijker.”

Lees ook:
Van natuurlijk tot stoer: de merken van People 4 Hair en waar ze voor staan

Wat is jouw favoriete Fudge product en waarom?

Louise: “Mijn favoriete producten zijn de Headpaint toners en de gel toners. Ze werken zo goed en ik kan erg creatief zijn met deze kleuren. Mijn favoriete stylingproduct op dit moment is de Grooming Putty. Je kunt het in het haar doen om textuur of krul toe te voegen en het op nat haar op natuurlijke wijze laten drogen. Je kunt ermee föhnen om volume toe te voegen, je kunt ermee afwerken om textuur toe te voegen en je kunt het met andere producten cocktailen om de look te verzachten of kracht toe te voegen.”

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens de Retro Revival show?

Louise: “Ik kijk het meeste uit naar het inspireren van kappers om veranderingen toe te passen en dingen op een andere manier te gaan proberen dan ze hebben gedaan de afgelopen jaren.”

Welke trend uit het verleden hoop je dat nog terugkomt?

Louise: “Alles uit het verleden geeft inspiratie voor nu. Ik vind de meeste tijdperken uit de afgelopen eeuw geweldig en kan inspiratie halen uit de meeste trends.”

Bekijk hieronder een aantal van de geweldige looks van de Retro Revival show:

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts