People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

reinigen

Niet één, maar twee: waarom het belangrijk is om het haar tweemaal te reinigen

Het reinigen van het haar is iets waar we ons allemaal, meerdere keren per week mee bezig houden. Toch ben je nooit te oud om wat te leren, ook niet als het gaat om de meest simpele taken. Haarprofessionals roepen het al jaren, je moet het haar twee keer wassen! Waarom precies en voor wie dit het beste zal werken lees je hier.

Waar komt het idee vandaan?

Het idee van het twee keer reinigen komt eigenlijk uit de make-up wereld. Zeker bij de opkomst van huidverzorging werd het belangrijk om de huid twee keer schoon te maken voor het beste resultaat. Voor de huid werkt het zo: eerst gebruik je een reinigend product op basis van olie of een ander vocht inbrengend middel en daarna gebruik je een reinigingsmiddel die ervoor zorgt dat alle producten die op de huid zitten volledig worden verwijderd. Het idee is dan ook dat de huid compleet schoon is en een blanco canvas is als er opnieuw producten worden gebruikt.

Haar reinigen

Bij het haar werkt het eigenlijk bijna hetzelfde. Zo reinig je het haar tweemaal met en shampoo om deze redenen. De eerste reiniging zorgt ervoor dat het grootste deel van de productopbouw, eventueel vuil en overtollige oliën worden verwijderd. De tweede reiniging zorgt ervoor dat de laatste resten worden verwijderd, de ingrediënten van de shampoo volledig kunnen worden opgenomen in het haar en deze zijn werk kunnen doen. Zo is het haar helemaal klaar om weer te stylen. 

Lees ook:
De beste shampoos voor ieder haartype: dit zijn ze allemaal op een rij

Voor wie werkt het?

Het is dus een geweldige optie voor schoner haar, maar het is misschien niet een optie voor iedereen. Twee keer het haar reinigen is namelijk niet voor ieder haartype weggelegd. Voor mensen met dik, stug haar met golven of zelfs krullen werkt deze methode perfect. Alleen voor mensen met dun haar of een vette hoofdhuid is twee keer het haar wassen misschien net even te veel. Het haar kan dan namelijk uitdrogen en slap worden. 

De beste manier

Als jouw haartype perfect is voor deze methode, zijn er drie opties waar je uit kan kiezen. Als eerste kun je kiezen voor twee verschillende shampoos met twee verschillende functies. Zo krijgt het haar nog meer geweldige ingrediënten binnen en kun je kiezen, net als met de make-up, voor een shampoo met een olie om te beginnen en als tweede kiezen voor een goede reinigende shampoo. Natuurlijk kun je ook gewoon twee keer dezelfde shampoo gebruiken. De methode werkt dan ook goed. De laatste methode is specifiek voor mensen met lang haar. Maak het haar nat en conditioneer eerst de punten. Was hierna de aanzet van het haar twee keer en conditioneer dan de punten opnieuw.

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts