People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

slaap

De invloed van slapen op het haar: dít is de reden dat meer slaap zorgt voor een betere haargroei

Dat slapen belangrijk is voor het lichaam weten we allemaal, maar wist je dat het ook erg belangrijk is voor het haar? Slapen heeft namelijk veel invloed op de haargroei. Daarnaast kan een tekort aan slaap lijden tot stress en dit zorgt er weer voor dat je haar kan uitvallen. Waarom heeft slapen zo veel invloed op het haar? En hoe zorg je ervoor dat je genoeg slaap krijgt? Je leest het hier.

Verschillende slapers

We slapen allemaal anders. Er is dan ook geen vaste tijd die voor iedereen goed werkt, sommige mensen hebben nu eenmaal meer slaap nodig dan anderen. De meeste mensen hebben zo’n zeven tot negen uur slaap nodig. Hoe je slaapt is dus heel persoonlijk. Zo staan sommige mensen graag heel vroeg op en blijven anderen liever nog even liggen. Uitzoeken wat dus het beste voor jou werkt en hoeveel uur jij en jouw lichaam nodig hebben is erg belangrijk. Zo krijg je de minste stress en bevordert het je haargroei. 

Haaruitval door te weinig slaap

Hoewel haaruitval zeker ook genetisch kan zijn, hebben hormonen ook een grote invloed op het haar. Juist een gebrek aan slaap heeft negatieve gevolgen voor de hormoonspiegels. Als je slaapt wordt namelijk het menselijk groeihormoon (HGH) geproduceerd. Deze helpt ook bij de groei van het haar. Als je dus beperkt slaapt of onderbroken wordt tijdens je slaap, krijg je een lagere productie van HGH. Een gevolg hiervan is dunner wordend haar. Het is dus erg belangrijk dat als je dunner wordend haar en haaruitval wil tegengaan, dat je genoeg slaapt.

Lees ook:
Haar verven in de zomer: is het wel de moeite waard of vervaagt het te snel?

Slaap helpt productie van haar

Slaap is dus heel belangrijk voor verschillende processen in het lichaam. In de tijd dat je slaapt worden alle cellen in het lichaam gerepareerd. Dit geldt dus ook voor de haarzakjes. Slaap activeert dus zoals eerder genoemd de groeihormonen, maar daarnaast ook enzymen en eiwitten. Deze zijn zeer belangrijk voor een goede haargroei en sterk en gezond haar. Te weinig slaap zorgt dus niet alleen voor een slechte haargroei, maar ook verzwakt het vermogen van het lichaam om voedingsstoffen te absorberen. Deze zijn juist nodig om gezond haar te produceren. Zonder deze dingen zal het haar slap, dof en ongezond eruitzien.

Hoe verbeter je jouw slaapritme?

Voor het haar is het dus belangrijk dat je meer slaap krijgt, maar hoe doe je dit? Soms lijkt het wel of je uren naar het plafond ligt te staren en je niet moe wordt. Gelukkig zijn er een paar handige en makkelijke tips die bij de meeste mensen werken om beter en langer te slapen. Zo is het belangrijk dat je een vaste tijd aanhoudt om op te staan. Stop met het drinken van cafeïne en alcohol drie uur voordat je gaat slapen. Zorg dat je dagelijks beweging krijgt, maar niet na het avondeten. En dat je iedere ochtend minstens 15 minuten zonlicht krijgt

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts