People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haar kleuren zomer

Haar verven in de zomer: is het wel de moeite waard of vervaagt het te snel?

Gekleurd haar is zonder de zomerzon al een uitdaging om te verzorgen, dus moet je nagaan hoe moeilijk het kan zijn in de zomer. De zonnestralen, het chloor van het zwembad en het vochtige warme weer kunnen eraan meewerken dat de kleur sneller vervaagt. Heeft het haar verven dan wel zin in de zomer? Of zit je dan in september met droog, beschadigd haar en met een vervaagde kleur?

Water vs. haarverf

Normaal water uit de kraan kan al bijdragen aan het vervagen van het haar. Dit komt omdat er een verschil is in pH-waarde. Water opent de schubbenlaag van het haar en zorgt voor de vervaging van haar. Het kraanwater in Nederland bevat daarnaast een hoog gehalte aan koper- en metaalionen die zich in het haar hechten en vlekkerige of vervaagde kleurresultaten kunnen veroorzaken. In de zomer hebben we niet alleen te maken met het water uit de kraan, maar ook met zout water en water met chloor. Zout water zorgt voor schuring en kan ervoor zorgen dat de kleur nog sneller vervaagt. Water met chloor is helemaal een gevaar voor de kleur. Zelfs een natuurlijke haarkleur kan vervagen van kleur door te veel chloor, dus bij een gekleurde coupe zal de kleur erg snel kunnen vervagen. De chloor bindt zich namelijk aan de kleurmoleculen en trekt deze er sneller uit. Zeker als je grijs haar hebt, zal dit snel opvallen.

Wel waard of niet?

Zeker als je regelmatig naar de kapper gaat om je kleur bij te houden, is het zeker wel de moeite waard om het haar te verven in de zomer. Als je ermee stopt, zal het alleen maar meer tijd en moeite kosten om weer terug te gaan naar de kleur die je had bij je laatste bezoek. Er zijn daarnaast ook genoeg dingen die je kunt doen om te voorkomen dat de vervaging al te erg is. Je zou een hoed kunnen dragen in de zon, om het haar in de schaduw te houden. Het haar niet te vaak onderdompelen in het zoute of chloorwater en als je dit wel doet, kun je het beste proberen om vooral de aanzet te beschermen en deze boven water te houden. 

Het kan ook zijn dat je juist speciaal voor de zomermaanden het haar een leuke kleur wil geven. Ook dan is het de moeite waard. Deze kleuren zijn vaak toch maar tijdelijk, dus is het vervagen ervan niet het einde van de wereld. Ben je bang voor de schade die het oplevert? Dan is het handig om je te verdiepen in de juiste producten die je haar beschermen tegen de zon en het verzorgen. Of probeer eens een gekleurde shampoo, conditioner of masker. Ze zijn tijdelijk, je hebt geen last van uitgroei, ze zijn niet schadelijk en ze kunnen helpen om je kleur er fantastisch uit te laten zien.

Lees ook:
Aloë vera in haarverzorging: wat zijn de voordelen voor het haar?

UV-A & UV-B

Er zijn verschillende soorten stralen die invloed hebben op het haar. Zo heb je UV-A en UV-B stralen. UV-B stralen, worden ook wel eens de verbrandingsstralen genoemd. Deze hebben effect op de schubben van uw haar, waarbij deze buitenste lagen soms worden verbrand. Dan hebben we de UV-A stralen, deze worden vaak de verouderingsstralen genoemd. Deze stralen kunnen in het haar doordringen om uw kleur te verminderen en het vochtgehalte te verminderen. Het is altijd belangrijk om producten met UV-A & UV-B bescherming te gebruiken. Deze zullen helpen om je haarkleur er fris uit te laten zien.

Producten

Welke producten moet je nu écht in huis hebben om ervoor te zorgen dat je haar net zo mooi is na de zomer, als voor de zomer? Gelukkig zijn er een heleboel opties. 

Zo bieden alle producten van N.4 High Performance Hair Care bescherming tegen de zon. Tegen beide UV-A én UV-B stralen. Zoek je nu een product dat naast het beschermen tegen de zon, ook nog het haar verzorgt na alle bezoekjes aan het zwembad? Gebruik dan de Super Comb Prep & Protect, de Fluoro5 Elixer Restore & Repair of de Smoothing Balm. Deze geweldige producten verzorgen het haar en beschermen het voor prachtig haar de hele zomer door. 

Ook NAK Hair heeft een aantal producten die het haar beschermen tegen de zon en het verzorgen. Zo hebben alle treatments, styling- en finishingproducten bescherming tegen de zonnestralen. Voor extra verzorging kun je het beste grijpen naar de Replends Moisture Mask of de Hydrate Detangle Mist. Deze beschermen en verzorgen het haar voor een geweldig resultaat. Bovendien hebben ze de Color Masques. Deze houden je haarkleur fris.

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts