People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

aloë vera

Aloë vera in haarverzorging: wat zijn de voordelen voor het haar?

Het is een veelgebruikt ingrediënt in de zomermaanden: aloë vera. Het doet wonderen voor je huid, maar wist je dat het ook in veel haarproducten gebruikt wordt? Het zou namelijk ook heel veel voordelen hebben voor het haar. Maar wat doet aloë vera eigenlijk voor het haar? 

Gezonde hoofdhuid

Een van de grootste voordelen van aloë vera, is het creëren van een gezonde hoofdhuid. Het kan namelijk helpen irritatie en jeuk te kalmeren en roos te bestrijden. Dit doet het door de antibacteriële eigenschappen. Daarnaast verwijdert het ook droge schilfers van de hoofdhuid. Over het algemeen helpt het bij het balanceren van de huid en talgklieren. Aloë vera bevat proteolytische enzymen die dode huidcellen op de hoofdhuid herstellen. 

Betere haargroei

Aloë vera zorgt op zichzelf misschien niet voor een betere haargroei, maar het speelt wel een rol in het creëren van gezonde haarzakjes en dus een gezonde hoofdhuid. Dit zijn twee hele belangrijke dingen voor een betere haargroei en gezond haar. Als je regelmatig een product met aloë vera gebruikt, zul je zien dat het haar niet alleen beter groeit en gezonder is, maar ook de dichtheid van het haar zal verbeteren. 

Sterke lokken

Aloë vera bevat veel mineralen, vetzuren en aminozuren. Deze zijn geweldig voor het versterken van het haar. De vetzuren en aminozuren hydrateren het haar en zorgen voor sterker haar met meer elasticiteit. Daarnaast kan aloë vera ook helpen met broze lokken.  

Lees ook:
Droog haar of nat haar knippen: wat is het verschil?

Verbrande hoofdhuid

Aloë vera is een reddingsmiddel voor iedere huid die iets te lang in de zon heeft gezeten. Dit geldt natuurlijk ook voor de hoofdhuid. Een verbrande hoofdhuid is namelijk geen pretje en aloë vera kan deze pijn verkoelen en helpt bij het beschermen van de hoofdhuid tegen UV-stralen.

Productopbouw

Je zou het misschien niet verwachten, maar aloë vera kan wel degelijk ervoor zorgen dat productopbouw uit het haar wordt verwijderd. Het heeft ook enzymen die overtollige oliën afbreken. Zo verwijdert het niet alleen productopbouw, maar helpt het ook bij vettig haar.

Weg met pluis

Ook iedereen die worstelt met pluizig haar kunnen grijpen naar de aloë vera. Het is namelijk een diep conditionerend ingrediënt dat kan helpen bij pluizig haar. Daarnaast helpt het ook om de natuurlijke oliën in de hoofdhuid vast te houden. Dit geeft een zachte en gladde textuur aan het haar. 

Mooie glans

Ultieme glans is ook een voordeel van aloë vera. Het heeft actieve aminozuren die het futloze haar weer een prachtige glans kunnen geven. Daarnaast kunnen deze aminozuren ook helpen bij het herstellen van het haar. 

NAK Hair

NAK Hair hebben een heleboel geweldige producten die gebruik maken van het ingrediënt aloë vera. Zo hebben bijna alle verzorgings- en stylingproducten, met uitzondering van de finishing spray’s, dit ingrediënt.

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts