People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

testen

Haarverf eerst testen op een lok haar is belangrijker dan je denkt: dít zijn de redenen waarom

Het lijkt misschien meer een vervelende klus dan het belangrijk is, maar een haarlok testen voordat je de verf aanbrengt is zeker wel heel cruciaal. Of je het nu bij de kapper laat verven of zelf thuis. Het is een stap die je eigenlijk niet kan overslaan. Want sla je de test over, kun je ongewenste resultaten krijgen. Waarom je precies deze test moet doen, lees je hier.

Ongelukken voorkomen

Een van de grootste voordelen aan het doen van een test, is het voorkomen van een ongeluk. Veel mensen weten namelijk niet meer precies wat ze allemaal al in hun haar hebben gebruikt. Met een test kun je kijken hoe de kleur reageert op het haar. Zo kun je voorkomen, dat als het mis gaat, dat je niet met een volledig fout kapsel zit, maar met een kleine pluk die waarschijnlijk ook nog goed verstopt zit. 

Voorproefje van kleur

De test zal je ook een idee geven van hoe de kleur eruit zal zien op jouw haar. Het kan namelijk zijn dat de kleur er in de verpakking heel anders uitziet dan als het in het haar zit. Dit komt ook door kleuren die in het verleden in het haar zijn gebruikt. Het kan ook zijn dat de test gewoon goed gaat, maar dat je de kleur toch niet mooi vindt. Het is maar goed dat je dat weet voordat je al het haar gaat kleuren.

Hoelang?

Iedereen heeft ander haar. Hierdoor werkt verf ook anders op het ene haar dan op het andere. Om dus te weten hoelang je de kleur in het haar moet houden, is een test erg handig. Zo kun je precies zien wat voor jouw haar de beste tijd is voor de kleur om volledig te absorberen.

Lees ook:
Haarverlies in de zomer: kun je echt meer haar verliezen deze maanden?

Ontwikkelaar

Naast dat je kan zien hoeveel en hoelang de kleur in het haar moet blijven zitten, kun je ook zien welk type ontwikkelaar je nodig hebt. Zo kun je misschien beter het ene blondeermiddel gebruiken dan het andere etc. Zo’n kleine test is perfect om te zien hoe sterk deze ontwikkelaar moet zijn.

Allergietest 

Als laatste heb je natuurlijk de meest bekende, de test op allergieën. Deze is misschien wel het belangrijkst, want een allergische reactie kan grote gevolgen hebben en deze zijn niet erg positief. Naast dat je een lok haar kunt testen, wordt vaak ook aanbevolen om de verf testen op de huid. Doe dit op een plek die niet erg zichtbaar is, mocht je wel een allergische reactie krijgen. De huid komt namelijk ook veel in aanraking met de haarverf.

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts