People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

krullen

Krullen in je haar: zo zorg je ervoor dat ze de hele dag blijven zitten

Het is een grote ergernis. Uren bezig zijn met je haar krullen en zorgen dat het helemaal perfect zit, om vervolgens na een paar uur alle krullen weer kwijt te zijn. Als je het niet goed doet, kan het zijn dat je krullen inderdaad uitzakken. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om ervoor te zorgen dat ze blijven zitten. Dit zijn de beste tips!

Voor het krullen

Voordat je het haar gaat krullen, is het belangrijk om te beginnen met gewassen haar. Gebruik dan een goede curl safe styling mousse en hittebeschermer voor het droogföhnen van het haar. Dit zorgt ervoor dat het haar meer stevigheid heeft. Breng deze producten aan op de hele krul, anders krijg je misschien een haar dat niet reageert op je styling.

Tijdens het krullen

Tijdens het krullen wil je beginnen met een goede krultang. Je kan het beste kiezen voor een krultang waarop je gemakkelijk de temperatuur kan aanpassen. Gebruik een temperatuur geschikt voor jouw haartype. Hierna verdeel je het haar in verschillende secties. Zorg dat deze niet te groot zijn, maar ook niet te klein. Houd een richtlijn aan van 2 cm breed voor dik haar en 4 cm voor dunner haar. Verdeel deze met clips of elastiekjes om ze gemakkelijk uit elkaar te houden. Krul dan het haar om de krultang heen. Houd de krul zo’n 7-10 seconden om de krultang heen.  Als je haar blond of poreus is, zet je de temperatuur 180 graden of zelfs lager, anders kun je het haar gemakkelijk beschadigen, zelfs als er een hittebeschermer is gebruikt.

Lees ook:
Droog haar of nat haar knippen: wat is het verschil?

Na het krullen

Als de krul eenmaal in het haar zit, kun je deze voor een extra lang resultaat, tot een cirkel wikkelen en vastzetten met een clip. Je laat de krul zo zitten tot deze is afgekoeld, zo’n 2-3 minuten. Als je de krullen eruit haalt spray je het haar met een flexibele haarlak om te zorgen dat de krul de hele dag blijft zitten. Heb je liever lossere krullen? Dan heb je twee opties. Voor de medium losse krullen ga je eerst door het haar met je vingers om de krullen wat losser te maken. Hierna spray je de haarlak in het haar. Voor volledig losse krullen borstel je eerst voorzichtig en zacht door het haar om te krullen losser te maken. Hierna spray je de haarlak in het haar.

Extra tip

Voor nog een extra tip: gebruik producten die licht tot middelzwaar zijn en breng kleine hoeveelheden aan door al het haar. Onthoud dat als je wat haar mist met je product, je krul sneller kan pluizen of uitvallen.  

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts