People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haaruitval

Haarverlies in de zomer: kun je echt meer haar verliezen deze maanden?

De warme zonnestralen, extra vochtverlies en juist extra vochtigheid in de lucht kunnen veel schade geven aan het haar. Maar kunnen deze dingen er ook voor zorgen dat je meer haar verliest in deze warme maanden? Haarverlies in de zomer komt misschien wel vaker voor dan je denkt, maar hoe kan dit gebeuren? En hoe los je het op?

Verlies je meer haar in de zomer?

Als je denkt dat je meer haar verliest in de zomer, dan kan je nog wel eens gelijk hebben. Het is namelijk een probleem dat vaker voorkomt. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er een hoger percentage aan telogene haren, dit zijn haren in de rustfase, zijn. Dit leidt door meer haaruitval. Toch is het niet helemaal duidelijk waarom dit voorkomt. Het ene onderzoek zegt dat het door de temperatuur komt en de andere zegt dat het door de UV-stralen komt. Er is dus nog geen officiële oorzaak vastgesteld. Wel is het zo dat het bij het ene haartype vaker voorkomt dan bij de andere. Zo hebben mensen met fijn haar er meer last van.

Voorkomen van haarverlies 

Er zijn een paar belangrijke dingen die je moet onthouden om haaruitval te voorkomen. Vooral de zorg aan het haar is erg belangrijk. Bescherm je haar van binnenuit door veel eiwitten te eten. Daarnaast is het ook erg belangrijk om het haar te beschermen tegen de UV-stralen. Dit doe je door bijvoorbeeld een hoed te dragen. Gebruik daarnaast een goede en professionele sulfaatvrije shampoo en gebruik zo min mogelijk hitte op het haar. Draag ook het haar niet in te strakke haarstylen. Wees voorzichtig met je lokken in deze periode.

Lees ook:
Semi vs. Demi permanente haarverf: wat is het verschil en welke is beter?

Te veel haarverlies

Het kan zijn dat je jezelf aan al deze dingen houdt, maar toch nog haar verliest. Het kan zijn dat het haar gewoon te beschadigd is door dingen als chemische behandelingen. Alleen kan er ook wat anders aan de hand zijn. Vooral als je merkt dat je echt grote hoeveelheden haar kwijt raakt, is het handig om een bezoekje te brengen aan een huisarts die samen met je kan zoeken naar de oorzaak van dit probleem.

Hoeveel haarverlies is normaal?

Meestal verliest een mens tussen de 50 tot 100 haren per dag. Dit is dan ook normaal. Verlies je meer? Of merk je dat je alleen op een bepaalde plek, bij de slapen of op de kruin, meer haar verliest, dan is het verstandig om een huisarts te raadplegen en op zoek te gaan naar de oorzaak hiervan.

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts