People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

knippen

Droog haar of nat haar knippen: wat is het verschil?

Hoewel meestal haar wordt geknipt als het nat is, komen er steeds meer nieuwe en innovatieve manieren om haar te knippen. Zo wordt haar ook steeds vaker geknipt als het droog is. Waarom deze techniek? En wat is eigenlijk het verschil ertussen? Is de ene techniek beter dan de andere? Je leest het hier.

Droog haar knippen

Voor krullend haar is droog knippen een uitkomst. Als je dit haartype namelijk nat knipt, kan het zorgen voor te harde en scherpe lijnen. Deze geven de krullen niet zo mooi weer dan als je het droog zou knippen. Het nat knippen van krullend haar zorgt eigenlijk dus voor een minder vol resultaat. Nat het haar knippen en het dan drogen is een betere optie voor mensen met steiler haar. Het aanpassen van technieken aan het haartype van de persoon is dan ook uiterst belangrijk.

De keuze van de stylist

Natuurlijk kiest uiteindelijk de kapper of ze het haar droog of nat zullen knippen. Ze kiezen natuurlijk voor de techniek die ze denken dat het beste is voor jouw haar en waar ze zelf het meest zelfverzekerd in zijn. Sommige zijn beter in het ene dan het andere, maar wat het belangrijkste is, is dat de klant blij is met het eindresultaat. Het is dan ook helemaal niet zo dat de ene techniek beter is dan de andere. Het heeft daar niks mee te maken. Je moet altijd kiezen voor een kapper die je vertrouwt en die jou altijd een fijn eindresultaat geeft. Dat is het allerbelangrijkste. 

Lees ook:
Semi vs. Demi permanente haarverf: wat is het verschil en welke is beter?

Evolutie

Voor kappers zelf is het altijd fijn om te blijven leren. Het leren van een nieuwe techniek kan dus zeker wel van pas komen. Alleen hoe doe je dat? Je leert natuurlijk het beste door dingen zelf te doen. Wat dan ook handig is, is om foto’s te maken van je werk. Zo kun je jezelf zien groeien en leren van fouten die je eventueel maakt. Natuurlijk is het overleggen met andere stylisten en discussies over bepaalde technieken voeren ook heel handig. Hier leer je ook veel van en kun je samen elkaar helpen om nieuwe dingen te leren.

Het is dus zeker niet zo dat de ene manier beter is dan de andere. Alleen kan het nooit kwaad om nieuwe dingen te leren en proberen. Dus als je een keer iets anders wil proberen, laat het haar eens droog knippen in plaats van nat. Misschien merk je juist wel een positief verschil voor jouw haar. 

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts