People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haarverf

Semi vs. Demi permanente haarverf: wat is het verschil en welke is beter?

Voor mensen die hun haar regelmatig verven komen de termen semi-permanent en demi-permanent misschien bekend voor. Deze termen hebben betrekking tot haarverf. Iedereen die er niet bekend mee is zit wellicht met de vraag: wat is het verschil tussen deze twee? En welke is beter voor mijn haar?

Het verschil

Een demi-permanente kleur, is een kleur waarvoor een ontwikkelaar nodig is om het te activeren. Het manipuleert het natuurlijke haar om donkerder te maken en kan het de tint van het haar veranderen van koel naar warm. In de meeste gevallen kan een Demi-permanente kleur het haar niet lichter maken. Het gaat tot 24 wasbeurten mee en laat een zachte markeringslijn achter als het uitgroeit. Een semi-permanente kleur is een haarkleuring die geen ammoniak bevat. De kleur gaat dus niet dieper dan de buitenste laag van het haar. Daarnaast vervaagt deze kleur sneller. De kleur gaat zo’n 6 tot 12 wasbeurten mee.

Wie gebruikt een demi-permanente kleur?

Mensen die hun grijze kleur willen vermengen, hun bestaande kleur willen opfrissen of hun highlights willen tonen of corrigeren zijn de perfecte personen voor een demi-permanente kleur. Dit is omdat een demi-permanente kleur net wat sterker is dan een semi-permanente kleur, maar nog steeds minder schadelijk dan een permanente kleur.

Wie gebruikt een semi-permanente kleur?

Een semi-permanente haarverf is perfect voor iemand die bijvoorbeeld voor de eerste keer het haar verft en niet helemaal zeker is of iemand die maar voor een korte periode een bepaalde kleur wil. Dit komt omdat je met een semi-permanente kleur geen langdurige veranderingen kan maken.

Lees ook:
Haarstylingtools: hoe maak je ze schoon en waarom moet je ze schoonmaken?

Welke vervaagt sneller?

Natuurlijk ligt dit voor een groot gedeelte aan het haar van de persoon die het verft en de porositeit ervan. Technisch blijft een demi en semi-permanente kleur tussen vier tot zes weken in het haar. Toch zie je vaak bij een semi-permanente kleur al na de eerste of tweede wasbeurt vervaging, terwijl dit bij een demi-permanente kleur wel twee weken kaan duren. Hoelang het precies in het haar blijft en hoe helder de kleur blijft ligt dus helemaal aan de gezondheid van het haar en hoe vaak je het haar wast. Toch kun je met een goede, professionele shampoo en conditioner dit proces langzamer maken. Dus investeer hierin! Daarnaast is het altijd belangrijk om een hitte beschermer te gebruiken als je een hitte stylingtool gebruikt.

Veel verandering

Voor iemand die graag regelmatig de kleur van hun haar verandert, is het beter om een semi-permanente kleur te gebruiken. Dit is makkelijker te verwijderen en te veranderen. Natuurlijk heeft iedereen ander haar, dus is het belangrijk dat je goed met jouw kapper overlegt wat het beste is voor jouw haar. 

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts