People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

droogshampoo

Alles over droogshampoo: hoe en wanneer gebruik je het nou precies?

Te laat opgestaan. Vergeten dat je tóch de deur uit moest. Of staat er opeens iemand voor de deur en had je nog geen tijd gehad om te douchen? Met een goede droogshampoo is dit geen probleem. Toch vraag je jezelf misschien af, hoe gebruik je nu eigenlijk precies zo’n droogshampoo en wanneer?

Wat is droogshampoo?

Droogshampoo is simpel gezegd een poeder in de vorm van een spray. Dit product laat het haar eruit zien alsof je net het haar hebt gewassen, als je dit niet hebt gedaan. Daarnaast kan het ook volume en textuur aan het haar geven.

Hoe werkt het?

De droogshampoo kan op alcoholbasis of zetmeelbasis zijn en bevat zeer kleine moleculen. Deze absorberen de olie in het haar. Hierdoor ziet het er minder vet en dus schoner uit. Vaak hebben droogshampoos ook een fijne geur waardoor het haar gelijk heerlijk ruikt. Meestal komt de droogshampoo in een spuitbus zodat je het gelijkmatig op de aanzet kan sprayen, maar soms komt het in andere formaten. 

Wanneer gebruik je een droogshampoo?

Het is altijd handig om een droogshampoo bij de hand te hebben. Niet alleen als je niet gemakkelijk kan douchen, bijvoorbeeld als je op reis bent, maar ook gewoon thuis. Het is een redder in nood op de dagen dat je geen tijd hebt om te douchen of toch het huis nog uit moet en niet hebt gedoucht. Zo kun je toch je haar een beetje opfrissen. Natuurlijk vervangt het nooit de gewone shampoo. Het haar en de hoofdhuid wordt hiermee echt gereinigd en daarnaast worden productresten en ander vuil in het haar verwijderd. Met een droogshampoo gebeurt dit niet. 

Hoe gebruik je een droogshampoo?

De beste manier om een droogshampoo te gebruiken en de beste resultaten ermee te behalen is helemaal niet lastig. Volg gewoon deze simpele stappen en dan moet het allemaal goed komen.

Stap 1: Houd voldoende afstand tussen de spuitbus en het haar. Houd het minimaal 15-30 cm van de aanzet af. Zo kun je een gelijkmatige en lichte laag op het haar aanbrengen. 

Stap 2: Houd de focus op de aanzet. Niet al het haar hoeft droogshampoo te gebruiken. Olie wordt op de hoofdhuid geproduceerd en hier zal het haar dan ook het vettigst zijn. 

Stap 3: Laat de droogshampoo een paar minuten intrekken. Zo kan het product zijn werk doen en alle olie absorberen.

Stap 4: Masseer het product uit. Door zachtjes de haren bij de aanzet en de hoofdhuid te masseren zal je de droogshampoo nog beter verdelen en het overtallige product uit het haar verwijderen. 

Stap 5: Borstel het haar door. Al het overige product dat je bent vergeten zal nu goed door het haar verdeeld worden. 

Lees ook:
Geblondeerd haar: hoe verzorg je het en herstel je eventuele schade?

Fudge Dry Shampoo

Een geweldige droogshampoo is de Dry Shampoo van Fudge Professional. Deze verfrist het haar en verlengt de tijd tussen de wasbeurten door. Het is een lichte, onzichtbare droogshampoo met rozenklei die onmiddellijk olie absorbeert zonder een wit residu achter te laten. 

NAK Hair Dry Clean Shampoo

De Dry Clean Shampoo van NAK Hair is ook een goede droogshampoo. Het is een watervrije droogshampoo ontwikkeld om de tussentijd van je wasbeurten te verlengen. Het absorbeert olieresten en vuil van de hoofdhuid én het haar. Daarnaast creëert het een gewichtloze textuur en een frisse look. Schud goed voor gebruik en houd 30 cm afstand van de hoofdhuid. Spray deze droogshampoo in kleine gedeeltes op de aanzet. Laat het vervolgens 1 tot 2 minuten zitten om zijn werk te kunnen doen. Als laatste moet je de droogshampoo goed uitschudden en doorborstelen.

NAK Aromas Style Therapy

De Aromas Style Therapy is een subtiel geurende reinigingsspray. Het creëert een schone, lichte textuur met een vleugje poederachtige botanicals, perfect voor het opnieuw stylen van het haar. Versterkt de stylingvolheid en revitaliseert alle haartexturen en verlengt de stylingbehoeften voor nog een dag en zorgt voor een onzichtbaar luchtig resultaat. Spray op gebieden die moeten worden verfrist. Schud goed, houd ongeveer 15 cm van het kapsel. Wacht 1-2 minuten en ga met de vingertoppen door het haar om het gelijkmatig te verdelen of borstel zachtjes door.

Geniet van heerlijk schoon en fris haar, ook zonder een douche, door het gebruiken van een goede droogshampoo. Met deze tips kan er niks misgaan en zal je merken dat een droogshampoo een vast product in jouw haarroutine wordt. 

Bron: Hair Blog Stylist | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts