People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

ouder wordend haar

Alle tips en tricks: hoe verzorg je ouder wordend haar het beste?

Een ding dat zeker is in het leven, is dat we allemaal ouder worden. Dit brengt ook allemaal veranderingen met zich mee. Voor het haar geldt dit natuurlijk ook. Het haar wordt niet alleen dunner, maar ook krijg je meer last van haaruitval en droger haar. Gelukkig zijn er genoeg tips en tricks om te zorgen voor ouder wordend haar. 

Een gevarieerd dieet

Een gezonde voeding is de basis van gezond haar. Eiwitten en Vitamine C, E, B7 en B3 zijn essentieel voor een gezonde en snelle haargroei. Het is dus belangrijk dat je voeding eet met deze stoffen. Daarnaast is water drinken natuurlijk ook belangrijk voor een goede hydratatie. Voldoende water drinken helpt ieder orgaan in ons lichaam, inclusief haar en huid. Als je uitgedroogd bent, zal je haar langzamer gaan groeien en ook van binnenuit uitdrogen. Water drinken helpt om de vitamines die we hebben te ondersteunen injest die op zijn beurt een gezonde haargroei en een gezonde hoofdhuid ondersteunt.

Regelmatig naar de kapper

Voor een goede haargroei is het ook uiterst belangrijk dat je regelmatig langs gaat bij de kapper. De dode en gespleten punten laten afknippen helpt niet alleen dat het haar gezonder voelt, maar het ziet er ook mooier uit. Bovendien hebben kappers extra informatie over wat de beste producten zijn om een gezonde hoofdhuid en haar te behouden.

Zachtaardig

Het haar wordt dunner, droger en brozer als we ouder worden. Daarom is het uiterst belangrijk dat je zachtaardig omgaat met het ouder wordende haar. Minder het gebruik van hitte tools, zeker zonder een hittebeschermer, en borstel het haar voorzichtig. Zeker als het nat is. 

Lichte producten

Haarstylingproducten met een sterke hold factor die niet professioneel zijn en alcohol bevatten kunnen het haar uitdrogen. Gebruik daarom een professioneel product of een lichtgewicht product.

Er zijn verschillende producten van onze merken die een lichte hold factor hebben.

Van Number 4 Hair Care is er de:
– Blow Dry Lotion
– Smoothing Balm
– Support Solution.

Bij NAK Hair is er de:
– Sheer Styling Glaze
– Options Sculpting Lotion
– Ultimate Potion
– Curls Creme

Lees ook:
Grijs haar: waarom wordt het haar grijs en wat zijn de directe oorzaken ervan?

Productresten

Om het haar niet te verzwaren, is het belangrijk om een goede shampoo te hebben die alle productresten goed uit het haar verwijdert. Gebruik een goed reinigende shampoo, zonder sulfaten en parabenen, hiervoor die wel al het vuil uit het haar verwijdert, maar de natuurlijke oliën behoudt.

Voor het verwijderen van productresten hebben wij ook een aantal geweldige producten in ons assortiment.

Dit zijn de:
– NAK Hair Ultimate Cleanse Shampoo
– N.4 Hair Care Clarifying Shampoo

Behandelingen

Een goede verzorgende behandeling kan wonderen doen voor het dunner en ouder wordende haar. Daarnaast kun je deze behandelingen gemakkelijk thuis doen.

We hebben verschillende behandelingen die je kan gebruiken voor ouder en dunner wordend haar.

Deze zijn:
– NAK Hair Replends Moisture Mask
– NAK Hair Ultimate Treatment
– N.4 Hair Care Reconstructing Mask

Verder heeft de volledige Moisture Rich lijn van de NAK Scalp to Hair ook geweldige producten voor het ouder wordende haar.

Doktersadvies

Als je jezelf zorgen maakt over het tempo waarop het haar dunner wordt, kun je het beste even overleggen met een arts. Sommige gezondheidsproblemen, medicijnen en extreme stress kunnen bijdragen aan haaruitval. Een arts kan je helpen met het oplossen van dit probleem.

Omarm het grijze haar

Het verven van het ouder wordende haar kan ook bijdragen aan droger en dunner haar. Daarnaast is het kiezen voor het behouden van de natuurlijke, grijze kleur niet alleen gezonder voor het haar, het kan ook heel bevrijdend zijn. Omarm het grijze haar! 

Bron: One Good Thing | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts