People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

geblondeerd haar

Geblondeerd haar: hoe verzorg je het en herstel je eventuele schade?

Je haar blonderen. Het is een hele klus, maar ook wel erg mooi. Toch moet je goed voor geblondeerd haar zorgen. Alle chemicaliën die namelijk zijn gebruikt om het haar de mooie blonde kleur te geven, kunnen veel schade aan het haar geven. Het heeft nu eenmaal iets meer zorg en aandacht nodig, maar dit is zeker de moeite waard. Hoe doe je dit? Dat lees je hier.

Wat gebeurt er als het haar wordt geblondeerd?

Tijdens het blonderen van het haar, wordt het haarpigment gebleekt. Hierdoor wordt de kleur letterlijk uit het haar verwijderd. De schubbenlagen van het haar worden hierdoor geopend en het kan vocht verliezen. Bleekmiddel en peroxide breken ook de eiwitbindingen in het haar af waardoor het haar verzwakt. Het haar kan dan na het blonderen droog en broos aanvoelen. Dit kun je op verschillende manieren herstellen.

Hoe verzorg je geblondeerd haar?

Blonderen is dus een chemische behandeling. Deze behandelingen kunnen het haar uitdrogen en het proteïne uit het haar verwijderen. Het belangrijkste wat je dus moet doen is dit vocht en die proteïne terughalen door het haar te hydrateren en de juiste ingrediënten aan het haar toevoegen om de proteïne terug te krijgen. Het haar kun je hydrateren door middel van een diepe conditioner zoals een treatment. Ook voor de proteïne zijn er producten als treatments, shampoos en conditoners om de proteïne te herstellen. Natuurlijk is er een speciaal voor blondines de beste optie. Zo verzorg je niet alleen het haar, met sommige kan je het haar ook tonen.  

Fudge Clean Blonde Treatment

Deze intensieve Toning & Repairing-behandeling bevat een violet micropigment met maximale sterkte dat gele tinten onmiddellijk uitschakelt. Ook bevat het de unieke Opti Plex-technologie die diep in het haar doordringt om de bindingen te herstellen na een chemische behandeling, geeft styling en voorkomt schade door de omgeving. Verdeel dit product gelijkmatig door het haar en laat het twee minuten, of langer indien gewenst, inwerken. Spoel het vervolgens zorgvuldig uit.

Fudge 10-in-1 Shield Mist

Deze mist brengt het blonde haar weer in leven en geeft het een oogverblindende glans, houdt de kleur vast en beschermt het haar tegen de zon, chloor, hitte, UV en andere omgevingselementen. Was het haar met shampoo en conditioner en spray het product vervolgens op handdoekdroog haar. Spoel het niet uit! Deze spray kun je ook tussen wasbeurten door op droog haar gebruiken voor extra bescherming.

Lees ook:
Wat betekent de term ‘Clarifying’ en waarom is het belangrijk voor het haar?

NAK Platinum Blonde Treatment

De Platinum Blonde Treatment van NAK is een rijke anti-yellow blond treatment gecreëerd om het haar in 60 seconden te ontwarren, verzachten en te herstellen. Blauwviolet pigmenten tonen blond haar om koele, neutrale effecten in natuurlijk blond, opgelicht blond en grijs haar te creëren. Breng het aan op schoon, nat haar en masseer het in van de aanzet tot de punten. Laat het vervolgens 60 seconden inwerken en spoel het hierna zorgvuldig uit.

NAK Aromas Blonde Ends Therapy

De Aromas Blonde Ends Therapy is een rijke, hydraterende botanische crème geconcentreerd met lichte blauwviolet pigmenten, luxueuze aroma-botanicals en verzachtende bloemenextracten die koperachtige tinten neutraliseren. Daarnaast corrigeert het de vochtbalans en maakt het de haarvezels glad en zacht. Thermische bescherming en UV-filters beschermen de haarschubben tegen stress, wrijving, uitdroging en hittestyling. De Blonde Ends Therapy verzorgt en beschermt blond, chemisch behandeld, droog en beschadigd haar. Breng een kleine hoeveelheid van het product aan op schoon, handdoekdroog haar en verdeel gelijkmatig door de lengtes en de punten. Daarnaast kan het gebruikt worden op droog haar om de haarschubben te sealen.

Bij de kapper

Er zijn ook behandelingen die in de salon kunnen worden gedaan om schade te helpen voorkomen. De Structure Complex professionele lijn van NAK Hair kan worden gebruikt met het bleekmiddel om het breken van de binding te voorkomen terwijl het haar wordt gebleekt. Gevolgd door de Structure Complex Shampoo, Conditioner en Bond Enhancer.

NAK Structure Complex

Voor het herstellen van het proteïne en de bindingen in het haar zijn de producten van de Structuren Complex lijn van NAK Hair wondermiddelen. Versterkt & herstelt beschadigd haar. Voor poreus, chemisch behandeld, droog of beschadigd haar. Deze lijn maakt gebruik van Bond-Building Technology door een superieure mix van glycosphingolipiden, aminozuureiwitten, soja-isolflavonen ingekapseld in watermeloen- & hazelnootzaadextract. Deze optimaliseerd de bindingen in alle haartypes. Daarnaast gebruiken deze producten maleaatcopolymeer. Dit is een superieur conditionerend ingrediënt dat de bindingssterkte ondersteunt en het haar beschermt tegen extreme temperaturen tot 220 graden Celsius. Ook gebruikt het cyclopentasiloxaan, een superieur glansextract dat onmiddellijke ontwarring, zachtheid en conditie biedt aan droog en beschadigd haar. Als laatste gebruiken deze producten benzofenone-4. Dit is een speciaal UV-filter dat het haar beschermt tegen kleurvervaging en omgevingsfactoren.

Het voorkomen van haarbreuk na geblondeerd haar

Het voorkomen van haarbreuk is natuurlijk altijd beter dan wanneer je het probeert te herstellen. Het is dus belangrijk dat je een aantal dingen goed onthoudt. Als eerste, laat dit proces altijd doen door een professional. Zo kunnen er zo min mogelijk dingen fout gaan. Daarnaast is hitte gebruiken op geblondeerd haar erg gevaarlijk. Het geblondeerde haar is namelijk erg kwetsbaar, probeer dus deze tools te vermijden. Zeker stijl- en krultangen. Pas ook op bij het wassen en drogen van het haar dat je voorzichtig en zorgvuldig met het geblondeerde haar omgaat. Daarnaast moet je ook zacht zijn voor de hoofdhuid. Natuurlijk is het gebruiken van een Treatment altijd een goed idee, zelfs als het haar nog geen extreme schade heeft opgelopen. Als laatste is het altijd goed om regelmatig de punten te knippen zodat je de droge en gespleten punten voor bent. 

Met al deze tips moet je al een heel eind verder kunnen komen! Pas ze aan op je eigen haarroutine en als je twijfels hebt, overleg altijd met jouw kapper over wat het beste is voor jouw haar. 

Bron: Ogario London | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts