People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haarborstels

Alles over haarborstels: welke zijn er allemaal en gebruik je voor welk haartype?

Er zijn tientallen verschillende: haarborstels. Van vierkant tot rond. Van klein tot groot. Kunststof of natuurlijke haren. Keramiek of metaal. Het is een belangrijk onderdeel van de haarroutine om het haar goed te borstelen. Daarnaast hebben verschillende borstels verschillende doeleinden. Toch is het soms moeilijk te begrijpen welke borstel je waarvoor gebruikt en welke het beste past bij jouw haartype. 

Hoe vaak?

Het aantal keer dat je het haar borstelt, ligt vooral aan jouw haartype. Het haar borstelen heeft zeker voordelen, naast de klitten uit het haar verwijderen. Het helpt de hoofdhuid stimuleren en verdeelt de essentiële oliën door het haar. Zo blijft het haar glanzen en gezond. Als je stijl haar hebt, is één keer per dag genoeg. Heb je veel krullen? Dan hoeft het, afhankelijk van de hoeveelheid krullen, maar één keer per week. Het is dus heel erg verschillend voor ieder haartype. 

Schoonmaken

Het is belangrijk om de borstels die je gebruikt regelmatig schoon te maken. Dit haalt niet alleen vuil en een ophoping van olie weg, maar ook productresten. Zo breng je deze viezigheid niet in het haar iedere keer als je de borstel gebruikt. Begin dit proces altijd met het verwijderen van de losse haren. Dit kan met de handen, maar ook met een kam met wijde tanden. Schrob hierna de borstel met een antibacteriële shampoo en spoel hem goed af. Laat geen product achter op de borstel! Laat hem vervolgens met de pinnen naar beneden drogen.

De verschillende soorten

Natuurlijk zijn er een heleboel verschillende borstels. Deze hebben allemaal een ander doeleinde. Om het je makkelijk te maken, staan ze hieronder allemaal op een rijtje. 

Ontklitterborstel

Dit is een veel gebruikte borstel. Het is een geweldige borstel voor het verwijderen van klitten. Deze borstels zijn geschikt voor alle haartypes en kun je op nat en droog haar gebruiken. Ze zijn ontworpen om gemakkelijk en pijnloos de klitten uit het haar te halen.

Keramische föhnborstel

Deze borstel komt je waarschijnlijk bekend voor. Deze worden vaak door kappers gebruikt. Ze zijn gemaakt van een thermisch materiaal dat de warmte geleidt. Gepaard met hun ronde vorm zijn ze perfect te gebruiken tijdens het föhnen.

Gebogen borstel

Deze borstel is gemaakt om mee te vormen met de vorm van het hoofd. Daarnaast is het gemaakt van plastic met openingen voor ventilatie. Het is een lichte borstel die het haar snel helpt te drogen. Perfect voor op reis dus.

Lees ook:
Wat betekent de term ‘Clarifying’ en waarom is het belangrijk voor het haar?

Kussenborstel

Deze borstel heeft een kussen onder de pinnen. Perfect voor dun en fijn haar. Door het kussen voelen de pinnen zachter en zal het borstelen van fijn haar minder pijnlijk zijn.

Houten borstels 

Iedereen die snel last heeft van statisch haar kan het beste een houten borstel gebruiken. Het hout zorgt ervoor dat het haar minder statisch zal zijn. In tegenstelling tot plastic borstels. 

Brede paddle borstel

Voor mensen met lang, stijl haar is deze brede borstel perfect. Ze helpen het haar snel en perfect zacht en glanzend te maken.

Geventileerde borstel

Deze borstel heeft verschillende openingen om warme lucht door te laten stromen. Daarom is deze borstel ook een goede keuze bij het föhnen van nat haar.

Ronde föhnborstel

Als je het haar moet föhnen of stylen, is deze ronde borstel perfect. Met de verschillende maten kun je zelf kiezen welke grootte golven je zou willen. Borstels met een metalen coating worden tijdens het föhnen warm en kunnen het haar verbranden. Ze zijn goedkoper, maar op de lange termijn schadelijker voor het haar. Investeer in een borstel met keramische of toermalijncoating.

Toupeerborstel

Deze kleine borstel wordt gebruikt bij de aanzet om volume en textuur aan het haar te geven. Daarnaast heeft deze borstel een lange, dunne punt die ideaal is voor het scheiden van het haar. 

Wijde kam

Een kam met dikke tanden die ver uit elkaar staan, is perfect voor het kammen van dik en krullend haar. Daarnaast is deze kam ook perfect voor nat haar, omdat het de minste schade aan het natte haar geeft. 

Nu weet je hopelijk welke borstel of kam het beste past bij jouw haartype en wanneer je welke borstel kan gebruiken. De juiste borstel kan namelijk al een heel verschil maken. 

Bron: Cliphair UK, Vriendin | Foto’s: Shuttershock

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts