People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

CLARIFYING

Wat betekent de term ‘Clarifying’ en waarom is het belangrijk voor het haar?

Clarifying’, ‘purifying’ of ‘deep cleansing’. Het zijn misschien wel termen die je vaak voorbij hebt zien komen op shampoos, maar wat houdt het precies in? Het kan namelijk wel eens een essentiële stap zijn in de verzorging voor het haar. Alles over dit fenomeen lees je hier. 

Wat is ‘Clarifying’?

In het Nederlands betekent ‘Clarifying’ letterlijk verhelderen. Het houdt dus in dat je het haar zuivert en diep reinigt met deze producten waar de term op wordt gebruikt. Dit gebeurt meestal met een shampoo. 

Waarom is het belangrijk voor het haar?

Haar kan door een heleboel verschillende factoren gereinigd moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan vuil, olie, productresten en mineralen. Doe je dit niet kan dit schade geven aan het haar. Hoe merk je dan dat je haar een diepe reiniging nodig heeft? Er zijn hiervoor een aantal kenmerken. Als jouw haarproducten niet meer de gewenste resultaten geven, het haar voelt zwaar, de hoofdhuid is droog en jeukt, het haar is vet en pluizig etc. Daarnaast als je veel zwemt heeft het haar sowieso altijd een Clarifying product nodig door de chloor of het zout. Er zijn dus super veel redenen die aantonen dat het haar een goede reiniging nodig heeft. 

Wat is een Clarifying Shampoo en wat doet het?

Een Clarifying shampoo is simpel gezegd een reset knop voor het haar. Deze shampoos reinigen het haar zo diep dat het al het vuil, olie en productresten zal verwijderen. Hoewel velen een reputatie hebben om het haar uit te drogen omdat ze té reinigend zijn, is dit bij professionele shampoos vaak niet zo. Dit komt omdat deze vaak geen sulfaten bevatten die dit doen. Professionele Clarifying shampoos gebruiken niet alleen ingrediënten van betere kwaliteit om oliën en producten uit het haar te verwijderen, ze werken op een manier die het vuil naar de moleculen in het product trekt. Zie het als een magneet die alle onzuiverheden aantrekt en uit het haar spoelt. Reinigingsshampoos op basis van detergenten gebruiken sulfaten om dit te doen en kunnen agressief zijn in het reinigingsproces.

Lees ook:
Verward haar vol klitten: wat doe je ertegen en hoe voorkom je het?

Hoe vaak gebruik je deze shampoo?

Natuurlijk hangt het er een beetje vanaf hoe veel producten je in het haar gebruikt of wat je levensstijl is, maar over het algemeen heb je deze shampoo niet altijd nodig. Natuurlijk is het geen probleem om deze wel iedere wasbeurt te gebruiken, als dit een professionele shampoo is kan dit geen kwaad. Gebruik na het wassen een goede hydraterende conditioner en niet alleen is het haar heerlijk schoon, maar ook goed gehydrateerd.

N.4 Clarifying Shampoo 

Natuurlijk konden we je niet al deze informatie geven zonder een goede shampoo aan te bevelen. De Clarifying Shampoo van N.4 is een diep reinigende behandeling. Deze unieke formule onttrekt geen vocht of kleur aan het haar maar uitsluitend vervuilende bestanddelen. Daarnaast voedt de shampoo het haar én de hoofdhuid. Deze geweldige shampoo is hier verkrijgbaar!

NAK Ultimate Cleanse Shampoo

Dit is een zuiverende shampoo ontworpen om te helpen bij het effectief verwijderen van chloor, vervuiling, hardnekkige olie- en stylingresten. Revitaliseert haar en hoofdhuid en beschermt de natuurlijke vochtbalans. Aanbrengen op nat haar en zachtjes masseren tot een reinigend schuim ontstaat. Spoel dit zorgvuldig uit en herhaal. Laat de tweede wassing voor 1 tot 5 minuten inwerken voor een optimale reiniging. Spoel zorgvuldig uit.

Fudge Clean Mint Shampoo

De Clean mint Shampoo laat het haar brandschoon aanvoelen en geeft de hoofdhuid een fris gevoel. Daarnaast zuivert de Clean Mint Shampoo het haar diep en verzorgt het de hoofdhuid. De duurzame zee-extracten brengen de talgproductie in evenwicht voor een gezondere hoofdhuid in slechts één week. De shampoo is duurzaam, veganistisch & gezondheidsbewust.

Bron: Curl Maven | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts