People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

lucht

Haar aan de lucht laten drogen: is het wel echt zoveel beter dan hitte gebruiken?

Hitte op het haar gebruiken kan het haar beschadigen. Dit is iets dat algemeen bekend is, maar wat is de andere optie dan? Juist. Het haar aan de lucht laten drogen. Toch blijkt dit ook niet heel goed voor het haar te zijn. Waarom niet en wat je dan moet doen lees je hier.

Het groeien van bacteriën

Als je het haar aan de lucht laat drogen, kan het zo zijn dat er bacteriën of schimmels op de hoofdhuid groeien. Vooral als je met nat haar gaat slapen is het risico hierop hoog. Dit komt door een gebrek aan luchtstroom. Het haar blijft veel langer nat doordat het tegen een kussen wordt geduwd. Deze bacteriën en schimmels kunnen leiden tot een jeukende hoofdhuid. Dit zal niet voor iedereen zo zijn, maar houd het wel goed in gedachte als je ’s avonds gaat douchen. Wat kan helpen dit te voorkomen is het haar al zo goed als droog te maken met een microvezeldoek. Dit beschadigt het haar niet en zo ga je niet met kletsnat haar je bed in als je geen tijd (of zin!) meer hebt om het haar droog te föhnen. 

Moeilijk te stylen

Als je het haar laat drogen aan de lucht, kun je het niet in vorm manipuleren zoals je kan met gebruik van hitte. Natuurlijk zijn er kapsels waarbij het drogen aan de lucht er juist beter uitziet, maar dit ligt helemaal aan je haartype. Zo kan het haar er zelfs beschadigder uitzien als je het laat drogen aan de lucht. Zeker als je geen haarproducten gebruikt. Föhn je het haar droog met een borstel en gebruik je de juiste producten, kun je het haar perfect stylen zoals jij dat wil. Zo is de kans op een bad hair day veel kleiner!

Kwetsbaar haar

Het haar rekt een stuk makkelijker uit als het nat is. Als je er dus niet goed voor zorgt als het nat is, kan het makkelijk beschadigd raken. Water zorgt er namelijk voor dat het haar opzwelt, hierdoor kan het haaroppervlak beschadigen en zal het haar langzaamaan verzwakken. Het is dus belangrijk dat je weet wat je wel en niet kan doen met nat haar. Zo is het beter om een kam met wijde tanden te gebruiken om het natte haar te kammen in plaats van een ‘normale’ borstel. 

Lees ook:
Haarmaskers laten intrekken: kan je het langer laten zitten dan de aanbevolen tijd of is dit schadelijk?

Uitdrogen in de kou

Het klinkt misschien een beetje gek dat haar uitdroogt als het nat is, maar het kan wel gebeuren. Zeker als je met kletsnat haar de kou in gaat. Als het namelijk koud weer is, kan het natte haar uitdrogen. Daarnaast is het ook niet goed voor jou zelf, want het kan je lichaamstemperatuur verlagen.

Vet haar door nat haar?

Het is misschien iets wat je niet zou verwachten, maar het kan zijn dat je haar vettig wordt door het drogen aan de lucht. Huh? Hoe zit dit dan? Dit komt omdat het haar nu een vochtige en warme omgeving is. Hierdoor kunnen bacteriën vrijkomen en deze kunnen zorgen voor het vette haar. Geen tijd om het hele haar te drogen? Zorg dan dat in ieder geval de aanzet droog is!

Hitte gebruiken

Als je dit zo leest denk je misschien, wat nu? Niet aan de lucht laten drogen want dat kan het haar beschadigen en niet met een föhn laten drogen want dat kan ook het haar beschadigen. Nu is het laatste niet helemaal waar. Natuurlijk is het schadelijk voor het haar om het te drogen met hitte, maar dit geldt alleen voor als je het droogt zonder een hittebeschermer. Dit is een product dat het haar verzorgt en beschermt tegen de hitte en de schade die deze meebrengt. Bekijk hieronder onze favoriete producten voor het beschermen van het haar tegen hitte:

Natuurlijk is het helemaal aan jou of je het haar laat drogen aan de lucht of hulp krijgt van een stylingtool. Bij beide kan er schade voorkomen aan het haar als je ze niet op de goede manier gebruikt en het haar beschermt. Zoek dus goed uit wat het beste werkt voor jouw haar en haartype. 

Bron: Bustle | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts