People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

voeding

Voeding voor het haar: wat moet je eten om gezond haar te krijgen?

Hoewel je met haarproducten een heel eind kan komen, is het niet alleen de verzorging van buitenaf die je kan helpen gezond haar te krijgen. Een gezond en gebalanceerd dieet is ook uiterst belangrijk voor het krijgen van gezond haar. Welke voeding je precies moet eten om de juiste voedingsstoffen te krijgen, lees je hier. 

Spinazie

Bladgroenten zoals spinazie bevatten veel ijzer. Wil je gezond en sterk haar? Dan is ijzer erg belangrijk. Het ondersteunt de rode bloedcellen bij het transporteren van zuurstof voor groei en herstel. Daarnaast bevat spinazie vitamine A en vitamine C. Vitamine A helpt de follikels bij het produceren van talg en vitamine C helpt het lichaam het ijzer te absorberen.

Abrikozen

Abrikozen bevatten net als spinazie vitamine A en C. Hiermee krijg je dus die betere talgproductie en bloedcirculatie. Abrikozen bevatten daarnaast ook magnesium. Magnesium helpt bij de gezondheid van de follikels en is de basis voor gezond haar.

Avocado

De populaire avocado is een alleskunner. Ze bevatten onder andere kalium, magnesium, vitamine C en D, E én vitamine B6. Vitamine E is een belangrijke antioxidant en helpt de hoofdhuid beschermen. Je hebt vast wel eens gehoord van avocado-olie in haarproducten, dit is ook vaak een ingrediënt in conditioners en haarmaskers. Dit komt omdat de vetzuren en vitamines in een avocado het haar verzachten en vocht geven. 

Bessen

Bessen zitten vol vitamine C. Deze helpt het haar om collageen te produceren. Voor het haar is collageen erg belangrijk. Het is een antioxidant én helpt de schade aan haarfollikels te verminderen. Dit helpt weer bij het produceren van gezond haar.

Vette vis

Vitamine B12, je hebt er vast wel eens over gehoord. Het is een belangrijke vitamine voor het lichaam, maar dus ook voor het haar. Het is ook een supplement dat vaak wordt aanbevolen bij haaruitval. Zeker voor de verzorging van het haar en de haarzakjes is de vette vis, maar ook zuivelproducten en vlees waar ook vitamine B12 in zit, dus erg belangrijk. 

Lees ook:
Haar aan de lucht laten drogen: is het wel echt zoveel beter dan hitte gebruiken?

Noten en zaden

Noten en zaden zitten vol belangrijke stoffen zoals ijzer, magnesium, zink en selenium. Waarom de eerste twee belangrijk zijn weten we al, maar wat doen zink en selenium? Zink ondersteunt de talgklieren rond een follikel en selenium beschermt de hoofdhuid. 

Vijgen

Vijgen bevatten veel vitamines B en C. Deze vitamines zijn essentieel voor gezond en sterk haar. Daarnaast bevatten ze ook veel mineralen die goed zijn voor de haarfollikels. Zeker ook iets wat niet kan missen in het dieet. 

Aubergine

Aubergines zitten vol kalium, magnesium, vitamine B6 en vitamine C. Ze zijn dus echt een geweldige groente vol met goede voedingsstoffen voor het produceren van sterke en gezonde lokken.

Eieren

Haar bestaat uit keratine en dit wordt weer ondersteund door eiwitten. Eieren kunnen dan ook niet missen in het dieet. Haar heeft aardig wat eiwitten nodig om te groeien. Zonder deze eiwitten kan het haar droog worden. Ben je vegan? Eiwitten zitten ook in plantaardige producten zoals bonen en linzen. 

Water

Het is niet echt voeding, maar water is ook essentieel voor een gezonde hoofdhuid en sterk haar. Uitdroging kan de haargroei ook flink tegenzitten. Daarnaast is gehydrateerd blijven natuurlijk ook erg belangrijk voor het lichaam zelf.

Het is uiterst belangrijk dat je een gebalanceerd dieet eet met een mix van al deze genoemde producten. Fruit, groenten, granen en eiwitten, we kunnen niet zonder en ons haar dus ook niet. Een gebalanceerd dieet met de juiste voedingsstoffen zal een goede basis zijn voor gezond, sterk en glanzend haar. 

De producten van N.4 High Performance Hair Care zitten boordevol met deze ingredientën. Zo zitten er in de producten van N.4 onder andere zwarte bes, yoghurt, kruisbes, acai bes, amandelen, sesamzaad olie, vitamine C en E, water en nog veel meer andere geweldige ingrediënten. De producten van N.4 kun je hier kopen!

Bron: Ogario London | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts