People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haarmaskers

Haarmaskers laten intrekken: kan je het langer laten zitten dan de aanbevolen tijd of is dit schadelijk?

Het lijkt misschien niet een groot probleem, misschien heeft het zelfs voordelen voor het haar. Langer dan de aanbevolen tijd een haarmasker laten intrekken is wel een van ons minste haarproblemen, maar kan het kwaad? Zou dit schade aan het haar kunnen brengen?

De voor- en nadelen

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, er is goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat het geen extra werking heeft als je het haarmasker langer in het haar laat zitten. Het haar kan een haarbehandeling slechts 15-20 minuten absorberen. Het heeft dus geen zin om ze langer te laten zitten. Het goede nieuws is dat het geen kwaad kan om het wél te doen. Je hoeft dus niet in de stress te schieten als je de tijd uit het oog verliest en het masker langer hebt laten zitten dan de aanbevolen tijd die aangegeven wordt op de verpakking. Toch moet je wel opletten en het wordt zeker afgeraden om het bijvoorbeeld een hele nacht te laten zitten als het masker hier niet voor is gemaakt. Het kan namelijk een gevoelige hoofdhuid irriteren als je dit doet.  Als het een professionele proteïnebehandeling is, laat ze dan zeker niet ‘s nachts intrekken omdat het haar te hard kan worden en het kan breken.

De verschillende tijden

Ieder haarmasker heeft een andere inwerktijd. Dit is vaak gebaseerd op haartype, de beschadiging van het haar en de formulering. Zo kan iemand met stijl haar een inwerktijd hebben van drie minuten en iemand met krullend haar een inwerktijd van vijf minuten. Of heeft het ‘normale’ haar drie minuten nodig en zwaar beschadigd haar vijf. Het is dus belangrijk dat je de informatie op de verpakking goed leest zodat het product optimaal zal werken voor jouw haar. 

Lees ook:
Feit of fabel: het antwoord op deze veelvoorkomende vragen over haar

Het doel van haarmaskers

Wat doen haarmaskers precies? Haarmaskers zijn eigenlijk bedoeld om een aansluiting en versterking te zijn van andere producten die je voor een bepaald doel, zoals beschadigd haar herstellen of het voeden van krullen, gebruikt. Ze kunnen een goedkopere, snellere en makkelijkere oplossing zijn om het haar sterk, glanzend en gezond te houden.

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts