People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haarvragen

Feit of fabel: het antwoord op deze veelvoorkomende vragen over haar

Er vliegen honderden feiten en fabels rond op het internet over het haar. Misschien vraag je jezelf dan ook af wat waar is en wat niet. Geen zorgen, wij hebben een paar van de meest gestelde vragen over haar beantwoord zodat je voor altijd het juiste antwoord weet. 

Waarom groeit mijn haar niet?

Het klinkt misschien raar, maar het kan echt zijn dat het haar niet of nauwelijks groeit. De haargroei komt namelijk voor in vier groeifases. Dit zijn de Anagene, Catagene, Telogene en de Exogene fase. De Anagene is de fase waarin het haar actief groeit. Tot wel 85% van het haar bevindt zich in deze groeifase en deze haren kunnen tot wel 8 jaar meegaan, maar gemiddeld is dit 4 tot 6 jaar. De Catagene fase wordt ook wel de overgangsfase genoemd, de Telogene fase is de rustfase en de Exogene fase is de uitvalfase.

Al het haar op je hoofd heeft dezelfde cyclus, dus hoe kan het dat je soms meer haarverlies hebt dan andere dagen? Het simpelste antwoord is dat je op dat moment, waarschijnlijk meer haar in de Telogene fase (rustfase) hebt. Als het haar bijna niet lijkt te groeien, kan het ook zijn dat het haar eerder in de Telogene fase gaat. Vervelend, maar je kan er niet veel aan doen.

Lees ook:
Scalp to Hair: de lijn van NAK Hair die helpt met alle problemen van het haar en de hoofdhuid

Moet ik mijn haarroutine afwisselen?

Kort gezegd, ja! Het haar is niet altijd hetzelfde. Net als je huid, kan het haar veranderen ook door veranderingen in jouw levensstijl. Hierop moet je dan ook je haarroutine op aanpassen. Ook heeft jouw haar natuurlijk andere producten nodig in de verschillende seizoenen. Wat jou haar nodig heeft in de zomer is heel anders dan wat het nodig heeft in de winter. Zo heeft het haar in de winter vaak een beetje hulp nodig bij de hydratatie en in de zomer moet je het beschermen tegen de zon en haar uv-stralen.

Moet mijn haar echt vies zijn als ik naar de kapper ga?

Tegenwoordig is dit ook niet helemaal meer van belang, de meeste producten die nu gebruikt worden zijn veel beter voor de huid en hoofdhuid. Het is een goed idee om niet met schoongewassen haar naar de kapper te komen. Begrijp dit niet verkeerd. Zo kun je de hoofdhuid beschermen en irritatie voorkomen en kan de kapper de conditie van je hoofdhuid analyseren. Dit betekent niet dat je een week niet je haar moet wassen voor je bij de kapper zit. Is je haar namelijk te vuil, dan kan de kleur minder zijn werk doen.

Bron: NAK Hair | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts