People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

kapper

Lange lokken of een Pixie cut: hoe vaak moet je écht naar de kapper met jouw haarstijl?

Hoe vaak moet je nu echt naar de kapper? Dat is een vraag die veel mensen zich afvragen. Het antwoord hierop is helaas niet zo simpel. Het ligt namelijk aan een heleboel factoren. Het komt neer op beschadiging en de gezondheid van het haar. Is het haar dof? Zijn de punten gespleten? Dan heb je waarschijnlijk een knipbeurt nodig. Naast de schade en gezondheid van het haar, moet je ook rekening houden met jouw haarstijl. Heb je lagen, een pony, kort haar of lange krullen? Deze stijlen hebben ook allemaal een ander schema voor het knippen van het haar. 

Algemene regel

Over het algemeen is de regel dat er zo’n 8 tot 12 weken tussen iedere knipbeurt zit. Voor gezond haar en de meeste haarstijlen is dit dan ook voldoende, maar toch zijn er voor sommige haarstijlen andere regels. Omdat dit zo kan verschillen, zijn hier de moeilijkste haarstijlen en hoe vaak ze geknipt moeten worden op een rijtje.

De pony

Pony’s zijn er in alle vormen en maten. Zo heb je de rechte en strakke pony, maar ook de lange en losse pony. Met de lange en losse pony kun je nog een beetje valsspelen. Deze kan gerust even groeien zonder dat je er last van krijgt, maar de strakke pony is wat lastiger en kost iets meer werk. Zo zou je deze wel iedere 3 tot 4 weken moeten bijknippen om de gewenste look te behouden. Dit ligt er natuurlijk ook een beetje aan hoe snel het haar groeit, bij een pony moet je het dan ook zelf goed in de gaten houden.

Lange krullen

Krullend of golvend haar hoef je niet zo vaak te knippen. Tussen de 6 en 12 weken is een prima tijd. Natuurlijk moet je wel rekening houden met andere factoren zoals schade door bijvoorbeeld kleurbehandelingen of chemische behandelingen. Ook het type krul telt mee voor hoe lang er tussen de knipbeurten moet zitten. Voor golvend haar om de 6 weken, voor krullend haar om de 8 weken en voor strakke krullen om de 12 weken. Natuurlijk is het niet zo dat je tussen de knipbeurten niks hoeft te doen, zeker met krullend haar is het belangrijk dat je zorgt dat het haar gehydrateerd is. 

Kort haar of een Pixie Cut 

Een kort kapsel is voor iedereen weer anders. Het heeft dan ook helemaal te maken met de vorm van jouw gezicht. Wat wel voor iedereen geldt, is dat het groeien van het haar vaak de boosdoener is. Dit komt omdat het meteen het kapsel en de vorm ervan veranderd. Om de korte look goed te behouden, is het dan ook het beste om iedere 4 tot 7 weken naar de kapper te gaan. Ook dit ligt er natuurlijk weer aan hoe snel jouw haar groeit. Iedere maand lijkt misschien veel, maar er gaat natuurlijk niet iedere keer een hoop af. Zie het meer als een onderhoudsbeurt, zodat je de specifieke lengte en stijl kan behouden.

Lange lagen

Haar in lagen is een hele veelzijdige haarstijl. Je kunt het op vele manieren dragen en daarnaast heeft het veel minder onderhoud nodig dan de voorgaande kapsels. Hierdoor laten ook veel mensen hun haar in deze stijl knippen. Je kunt je dan ook houden aan een tijd van 6 tot 8 weken. Zo kun je het kapsel fris en het haar gezond houden. 

Lees ook:
Zon, regen of wind: dít is de invloed van het weer op het haar

Bob of lob 

Net als met de pony ligt het eraan hoe je de bob knipt. Een bob met strakke lijnen zal je iedere 5 weken moeten knippen om deze stijl te behouden. Bij een ontspannen lob kun je iets langer wachten, deze stijl zal ook meestal mooi uitgroeien. Hierbij kun je na 6 weken weer een bezoekje aan de kapper doen. Natuurlijk ligt dit ook weer aan hoe snel het haar groeit.

Gekleurd of chemisch behandeld 

Gekleurd of chemisch behandeld haar is gevoeliger voor beschadiging. Dit geldt voor ieder haartype en haarstijl. Zeker als je nog dingen als hittestyling op het haar gebruikt. Als je het haar regelmatig kleurt of chemisch behandelt zorg dan dat je regelmatig (tussen de 4-6 weken) het haar laat trimmen om eventuele beschadigingen en gespleten punten te verwijderen. Zo hebben deze geen invloed op de gezondheid van het haar. Ook het gebruiken van haarolie of maskers kan het haar beschermen en hydrateren. Het beste idee is natuurlijk om af en toe een pauze te nemen van deze behandelingen zodat het haar even kan ademen. 

Meer tijd tussen kapper bezoek

Om gemakkelijk en handelbaar haar te hebben, is het dus belangrijk om een gezond kapsel te hebben. Dit heeft allemaal te maken met de verzorging van het haar. Denk bijvoorbeeld aan de hoofhuid verzorgen, heat protectors gebruiken bij het gebruiken van hittestyling en zo min mogelijk chemicaliën gebruiken. Maar ook strakke haarstijlen, UV-straling en het weer kunnen zorgen voor schade aan het haar. 

Hopelijk is het nu een beetje duidelijk wanneer jij precies naar de kapper moet en wat er moet gebeuren om jouw haarstijl zo mooi mogelijk te houden. Als je haar maar goed zit… 

Bron: Luxy Hair | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts