People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

weer

Zon, regen of wind: dít is de invloed van het weer op het haar

Het weer heeft enorm veel invloed op het haar. In ieder seizoen en met elke temperatuur kan het haar anders reageren. Soms zijn deze gevolgen positief, maar meestal heeft het weer juist een negatieve invloed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pluizig haar, droog haar, statisch haar, noem het maar op. Hier zijn alle gevolgen op een rijtje.

Warm weer

Niet alleen wordt iedereen hartstikke gelukkig als de zon weer zijn gezicht laat zien, maar het is ook nog eens heel erg gezond voor huid en haar. Met behulp van de zon maken we vitamine D aan, wat natuurlijk heel goed is voor ons lichaam. Vitamine D zorgt namelijk voor een betere en snellere haargroei, vandaar dat het haar sneller groeit in de zomer. Daarnaast wordt ook keratine aangemaakt door de zon. Hoewel de zon voor ons gestel heel positief is, heeft de zon ook wat negatieve effecten voor het haar en huid. 

Negatieve gevolgen

Als je namelijk te lang in de zon blijft zitten, droogt de keratine die het lichaam net zo hard hebt aangemaakt uit. Dit geeft een beschermlaag om het haar heen, maar door te veel zonnestralen zal het haar simpel gezegd verbranden en dit brengt blijvende schade met zich mee. Het haar zal droog, dof en stug aanvoelen. Daardoor gaat het meer klitten. Als de zon het haar te veel oplicht, kan het ook zo zijn dat de keratine verdwijnt uit het haar. Dit betekent dat je haar proteïne te kort komt. Dit kun je weer in balans brengen door producten te gaan gebruiken die (veel) proteïne en keratine bevatten, zoals bijvoorbeeld een speciale shampoo of conditioner hiervoor. Een Leave-in product kan het haar zelfs nóg beter beschermen tegen de zon.

Tips voor het warme weer

Het makkelijkste en beste dat je kan doen, is het haar bedekken. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een sjaal of met een hoed. Bereid je hiermee dus voor als je in het directe zonlicht staat. Dus niet alleen wanneer je ligt te zonnen, maar ook als je een wandeling maakt. Naast dat het haar hierdoor wordt beschermt, bescherm je zo ook de hoofdhuid. Als tweede optie kan je een leave-in UV-beschermer gebruiken die het haar beschermt tegen de zon. Als laatste kun je het beste voordat je gaat zwemmen lang haar insmeren met een conditioner en het haar indraaien in een vlecht.

Lees ook:
Feit of fabel: het antwoord op deze veelvoorkomende vragen over haar

Koud weer

Naast de warme zomermaanden, is het haar ook in de wintermaanden erg kwetsbaar. En veel mensen merken dit dan ook. Door de vochtigheid van de lucht hebben meer mensen last van pluizig haar en als er juist te weinig vocht in de lucht is krijgen mensen statisch haar. Om het vochtgehalte van het haar dus weer peil te brengen, is het handig om in de winter wat extra olie te gebruiken zoals een argan olie of een cremige leave-in zodat het haar voldoende voeding krijgt. Verwen ook eens het haar met een intensief haarmasker. Voor de meest intensieve voeding, is het verstandig om professionele producten te gebruiken.

Tips voor het koude weer

Je zou misschien het liefst in de kou een muts opzetten, maar dit kun je misschien beter vermijden. Het haar kan door het dragen van een muts sneller vet worden omdat de aanzet van het haar geen lucht krijgt en de zullen de zweetklieren op de hoofdhuid geactiveerd worden. Hierdoor neemt ook de talgproductie toe en wordt het haar vet. Probeer dus in plaats van een muts bijvoorbeeld oorwarmers te dragen. Als laatste, ga nooit met nat haar naar buiten als het vriest. Hierdoor kan het bevriezen en afbreken.

Bron: Wie Wat Haar | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts