People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haarolie

Haarolie: wat kun je ermee doen en wanneer gebruik je het?

De kans is groot dat je al eens eerder een haarolie hebt gebruikt. Dit type haarbehandeling is misschien wel een van de simpelste manieren om het haar te beschermen of herstellen. Maar het kan zijn dat je denkt dat het helemaal niet werkt. Dit kan komen omdat je ze niet op de juiste manier gebruikt of dat je een haarolie gebruikt die niet geschikt is voor de behoeften van jouw haar.

Wanneer gebruik je haarolie?

Een haarolie gebruik je als je het haar wil voeden, beschermen, herstellen of een glans wil creëren. Klinkt als een geweldig wondermiddel dus, maar er zit wel een instructie achter. Olie en water gaan namelijk niet samen. Wil je het haar dus hydrateren, moet je eerst water aan het haar toevoegen en daarna pas het haar verzegelen met de olie. Dit lijkt misschien een gekke stap, maar het toevoegen van water aan het haar maakt een groot verschil in het eindresultaat. 

Haarolie en fijn haar

Voor mensen met fijn haar werkt dit toch een beetje anders. Te veel olie kan er namelijk voor zorgen dat het haar slap wordt. De truc hiervoor is dan ook om de olie te gebruiken voordat je het haar gaat wassen. Zo heb je geen zware resten in je haar van de olie, maar krijg je toch een behandeling. 

Relaxende massage

Een relaxende massage is natuurlijk heerlijk voor de hoofdhuid. Tijdens deze massages kun je ook een haarolie gebruiken. Je kunt hiervoor het beste een natuurlijke olie gebruiken die niet al te zwaar is. Denk bijvoorbeeld aan een lichte amandelolie of jojoba-olie. 

Lees ook:
Gespleten punten en haarbreuk: hoe gezond is jouw haar echt?

Extra glans

Als je graag extra glans aan het haar wil geven, zijn oliën een goed hulpmiddel. En het beste hiervan? Je hebt maar een paar druppels van de olie nodig. Als je helemaal klaar bent met de styling van jouw kapsel, verspreid je de olie tussen de handen en strijk je het over het haar. Als je krullen hebt, kun je de olie ook door de krullen draaien. Zo kun je ze accentueren. Let wel op dat je niet te veel olie gebruikt. Zeker als je de olie toevoegt aan droog haar. Less is more.

Te veel olie gebruikt?

Beetje uitgeschoten met de olie? Wat nu? Het allerbeste om te doen is opnieuw het haar te wassen en daarna de olie opnieuw aan te brengen. Helaas kost dit veel tijd. Dus is er een snellere oplossing? Zeker. Gebruik een beetje droogshampoo of haarpoeder. Hierdoor zal het overtollige deel van de olie worden opgenomen door de poeder en zal het haar meer body krijgen in plaats van zwaar hangen door de hoeveelheid olie. 

Bron: Hair Romance | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts