People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

gezond

Gespleten punten en haarbreuk: hoe gezond is jouw haar echt?

We zullen er allemaal wel eens last van hebben, schade aan het haar. Gelukkig zijn er een heleboel dingen die je kunt doen om het haar weer terug in vorm te krijgen en toekomstige schade tegen te gaan. Wat zijn nu de beste tips en hoe gezond is je haar echt?

Gezond of beschadigd?

Om goed te kunnen kijken of het haar beschadigd is, moeten we even goed inzoomen. We kijken namelijk naar de haarschubben. Als deze geconcentreerd tegen elkaar aan zitten, glanst het haar en voelt het zacht aan. Als het haar beschadigd is, zullen de schubben open gaan staan en ziet het haar er dof uit. Hierdoor is het ook minder soepel en voelt het droog aan. Het haar heeft 7-13 lagen en beschadigd haar heeft minder. Dit is omdat de schade de schubben kan verwijderen en het haar open kan laten voor breuk. Zie het als huid, als onze huidlagen zouden weghalen en de binnenkant open zouden laten voor de elementen, wat zou er dan gebeuren?

Herken de tekenen

De meeste mensen realiseren zich niet hoeveel stress ze aan het haar geven. Door dagelijkse styling met een föhn, stijltang of krultang kan het haar snel beschadigd raken. Gezond haar voelt, zoals in de vorige alinea al aangegeven, zacht aan en glanst. Dit komt omdat het goed gehydrateerd is. De eerste tekenen van ongezond en beschadigd haar kunnen dingen zijn als dof haar, dunner wordend haar, vet haar, pluizig haar en haar dat voelt als touw. Als je deze dingen dus merkt, is het handig om goed te kijken naar jouw haarroutine en wat je hieraan kan veranderen of welke verzorgingsproducten je kan toevoegen. 

Lees ook:
Geef je haar dat extra beetje liefde deze winter met de treatments van NAK Hair

Bescherming tegen hitte

Het is al tientallen keren genoemd, maar hitte gebruiken op het haar is een van de grootste redenen voor beschadiging. Nu hoef je natuurlijk niet jouw stijltang, krultang of föhn op te geven, maar is het een goed idee om een hitte beschermer te gebruiken. Deze beschermt het haar tegen de hete temperaturen en creëert een barrière tussen het haar en de hitte tools. Daarnaast hebben veel hitte beschermers extra ingrediënten die nóg meer hulp aan het haar kunnen geven. Zoals bijvoorbeeld UV-bescherming of bescherming tegen het weer.

Geduld is belangrijk

Helaas is de weg naar gezond haar een lange en zal je geduld moeten hebben. De resultaten zullen niet van de ene op de andere dag verschijnen, maar langzaamaan voelt het haar gezonder en zal het weer glanzen en vol leven zitten. Wat belangrijk is, is dat je de juiste diagnose heeft voor jouw haargezondheid. Voelt het haar droog aan en lijkt het op touw? Dan heeft het vocht en hydratatie nodig. Is het slap, pluizig en brekend? Dan heeft het proteïne nodig. Soms kan het beide nodig hebben, dus het stellen van de juiste diagnose is erg belangrijk om het haar weer normaal te krijgen.

Bron: N.4, Cosmo Hairstyling | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts