People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

scalp to hair

Scalp to Hair: de lijn van NAK Hair die helpt met alle problemen van het haar en de hoofdhuid

De Scalp to Hair lijn van NAK Hair is een botanische collectie voor de hoofdhuid. Deze is ontworpen om de gevoelige hoofdhuid te voeden, te versterken, te verjongen en te beschermen. Het brengt versterkende groeiactieven in het haar en werkt anti-verouderend door middel van botanische stoffen, vitamines, mineralen en kruiden. Hierdoor wordt het haar van wortel tot punt versterkt en wordt een gezondere haarproductie gestimuleerd. 

Hoofdhuid problemen

Naast dat deze lijn hulp biedt voor haaruitval, helpt het de hoofdhuid ook. Voor een droge hoofdhuid of een vette hoofdhuid, of zelfs bij psoriasis. De Scalp to Hair lijn doet meer dan alleen dunner wordend haar aan te pakken. Zo voedt en beschermt het de hoofdhuid en helpt het bij de eerdergenoemde problemen. 

De oorzaken van haaruitval

Er zijn een heleboel oorzaken van haaruitval, veel meer dan mensen denken. Hieronder zijn de belangrijkste op een rijtje: 

Scenescent Alopecia (veroudering) 
Dit is een soort haarverlies dat wordt veroorzaakt door veroudering. Het begint met dunner haar bij de haargrens. Waar het vaak ook aan te herkennen is, is een paardenstaart die dunner lijkt te worden of een verandering in haarproductie en textuur van het haar. Dit gebeurt geleidelijk naarmate we ouder worden. 

Tijdelijke haaruitval (hormonaal)
Over het algemeen begint dit ongeveer 3 maanden na de bevalling. Het wordt getriggerd door de bevalling en hormonale veranderingen die erbij komen kijken. Het wordt weer stabiel zodra het dieet en hormonen weer in balans zijn

Plaatselijke verdunning (genetisch)
Als we hier over spreken, hebben we het meestal over mannelijke of vrouwelijke kaalheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit wordt veroorzaakt door de nauwe relatie tussen het 5 Alpha Reductase Type 2 Enzym en het mannelijke hormoon DHT, dat ook wel Dihydrotestosteron wordt genoemd. 

  • Mannelijke kaalheid
    Dit type kaalheid begint vaak op de bovenkant van de hoofdhuid, op de kruin. Over het algemeen begint dit begin twintig jaar oud. 
  • Vrouwelijke kaalheid 
    Dit type kaalheid heeft vaak effect op de bovenkant van de hoofdhuid, de haargrens en de kruin. Over het algemeen presenteert zich het na de overgang. 

Verspreide haarverdunning door dieet en/of lifestyle 
Over het algemeen presenteert dit zich als plotseling haarverlies en is het merkbaar over het hele hoofd. Vaak wordt het veroorzaakt door stress, geen balans of een tekort aan voeding. Dit laatste komt vaak door een dieet, verandering van voedingspatroon of door ziekte. 

Alopecia Areata (auto-immuunreactie)
Dit merk je over het algemeen alleen maar op plaatselijke gebieden. Dit plotselinge verlies van haar kan komen door een auto-immuunreactie in het lichaam. Het kan dan ook lang duren voordat het weer opnieuw begint te groeien. Eerst zal het terugkeren als pigment loos haar. De kleur keert terug zodra de haarproductie weer normaal is. 

Mechanische haarbreuk (wrijving) 
Dit wordt veroorzaakt door constante overbelasting op de haarzakjes over een langere tijd. Denk hier bijvoorbeeld aan hair extensions, vlechten, waves en elastiekjes. Ook extreme wrijving door het borstelen en kammen van het haar kan ervoor zorgen dat het haar breekt. Zeker als het nat is. Door deze schade wordt het haar merkbaar dunner en is dat later ook zichtbaar.

Chemische haarbreuk (behandelingen) 
Als het haar overbelast wordt door schadelijke, chemische behandelingen kan dit haarbreuk of haarverlies veroorzaken. Dit type is direct zichtbaar en het haar zal dan ook merkbaar dunner worden. 

Psychische haarbreuk (dwangmatig uittrekken van haren)
Trichotillomanie is een overmatige dwang om haren uit het hoofd te trekken. Soms is dit alleen het haar op het hoofd. Maar ook de wimpers, wenkbrauwen of baard kunnen hieronder vallen. Dit kan blijvend letsel veroorzaken en zal ook zichtbaar zijn.

Scalp to Hair

Waarom kiezen voor de Scalp to Hair? Het is vrij simpel. De producten van de Scalp to Hair zijn een eenvoudige aanpak om dunner wordend haar aan te pakken en tekenen van haaruitval te verlagen. Hoe precies? Hieronder staat het op een rijtje:

Schoonmaken & ontgiften 
Het ontgiften van de hoofdhuidomgeving is een essentiële stap om de tekenen van haaruitval te vertragen. Een botanische reiniging verwijdert de ongewenste DHT-residuen, talg en stylingresidu. Zo creëert het een schone, frisse hoofdhuidomgeving die vrij is van onzuiverheden. 

Hydratatie & balans 
De huid kan producten pas optimaal absorberen als de huid pH gebalanceerd en gehydrateerd is. Een botanische conditionering herstelt essentieel vocht in de hoofdhuidomgeving. Hierdoor creëert het een pH-balans die helpt bij de absorptie van versterkende groeiactieven, botanische stoffen, vitaminen, mineralen en kruiden.

Versterken & beschermen
Haarzakjes beschermen het haar en helpen de groeicyclus versterken. De Mineral Defense van de Scalp to Hair is hier perfect voor. Het koelt, versterkt en ondersteunt een gevoelige hoofdhuidomgeving. Daarnaast versterkt het haarzakjes met versterkende groeiactieven, botanicals, vitamines, mineralen en kruiden. 

Revitaliseren & energie geven
Een revitaliserende behandeling voor dunner wordende gebieden met een activerend serum. Deze heeft de hoogste concentratie versterkende groeiactieven, plantaardige vitamines, mineralen en kruiden doordrenkt, gericht op trage haarzakjes. Hierdoor kan het een gezondere haarproductie aanmoedigen. 

Lees ook:
Wat is roos precies en wat kun je er tegen doen?

Shampoo en conditioner

Shampoos
Deze shampoos zijn een botanisch reinigingsmiddel dat is ontworpen om de omgeving van de hoofdhuid te reinigen. Ze verwijderen voorzichtig onzuiverheden en ongewenste residuen van DHT, talg, vervuiling en styling. Ze maken het haar krachtiger van wortel tot punt en geven versterkende groeiactieven. Daarnaast werken ze anti-verouderend op de hoofdhuid. Botanicals, vitamines, mineralen en kruiden versterken het haar iedere dag om de haarproductie te bevorderen. Ook zorgen ze ervoor dat het haar dag en nacht gereinigd is en geeft het bescherming tot wel 24 uur. Breng de gewenste shampoo aan op vochtig haar en laat het zachtjes inwerken. Herhaal indien nodig en spoel het grondig uit.

Conditioners

Deze botanische conditioners zijn ontworpen om het haar en de hoofdhuid weer evenwicht te geven. Ze zorgen voor een gewichtloze conditionering, herstellen hydratatie en stabiliseren de pH-balans. Ze maken het haar krachtiger van wortel tot punt en geven versterkende groeiactieven. Daarnaast werken ze anti-verouderend op de hoofdhuid. Botanicals, vitamines, mineralen en kruiden versterken het haar iedere dag om de haarproductie te bevorderen. Breng de gewenste conditioner aan op vochtig haar en masseer het in op de hoofdhuid. Laat het 1 tot 5 minuten intrekken en spoel het vervolgens zorgvuldig uit. 

Energise
Deze shampoo en conditioner zijn perfect voor iedereen met fijn en dun haar, die net dat beetje energie aan het haar willen geven. Werkt vooral fijn op natuurlijk tot vet haar. 

Revitalise
Deze shampoo en conditioner zijn perfect voor droog en beschadigd haar dat merkbaar dunner wordt.

Moisture-Rich
Deze shampoo en conditioner zijn perfect voor haar dat chemisch behandeld is en merkbaar dunner wordt. 

Overige producten 

Mineral Defence

Dit is een koele en verkwikkende botanische spray die is ontworpen om ouder wordende haarzakjes te beschermen. Het verwijdert ongewenste resten, terwijl het verharde collageen rond de haarzakjes wordt verzacht. Het maakt het haar krachtiger van wortel tot punt en geeft versterkende groeiactieven. Daarnaast werkt het anti verouderend op de hoofdhuid. Botanicals, vitamines, mineralen en kruiden versterken het haar iedere dag om de haarproductie te bevorderen. Voor het beste resultaat gebruik het ‘s morgens en ‘s nachts, dit geeft bescherming tot wel 24 uur. Spray het dicht op de haarwortels, alleen op de hoofdhuid of op de dunner wordende gebieden. Dit is een leave-in product en dit wordt niet uitgespoeld.

Follicle Energiser

Dit is een geconcentreerd botanisch serum dat is ontworpen om de haarzakjes te verjongen. Het verwijdert ongewenste resten terwijl de hoofdhuid wordt gevoed en beschermd. Het maakt het haar krachtiger van wortel tot punt en geeft versterkende groeiactieven. Daarnaast werkt het anti verouderend op de hoofdhuid. Botanicals, vitamines, mineralen en kruiden versterken het haar iedere dag om de haarproductie te bevorderen. Voor het beste resultaat gebruik het ‘s morgens en ‘s nachts, dit geeft bescherming tot wel 24 uur. Spray het dicht op de haarwortels, alleen op de hoofdhuid of op de dunner wordende gebieden. Masseer dit door tot het geabsorbeerd is, niet uitspoelen.

Thermal Protector

Dit is een botanische conditionerende en thermische bescherming ontworpen voor een veilige styling. Het verzegelt het haaroppervlak en vermindert beschadiging van de buitenste haarlaag en beschermt het haar tegen wrijving en haarbreuk. Dit product bevat botanische extracten van salie, jeneverbes, soja, haver en eucalyptus. Het beschermt het haar tegen hoge temperaturen tot wel 220 graden Celsius. Daarnaast hydrateert en ontwart dit product het haar en zorgt voor een gezonde, natuurlijke glans. Spray in schoongewassen vochtig haar. Borstel of kam het haar voor de styling. Gebruik het product zoals aangeschreven.

Foto: NAK Hair

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts