People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haarlak

Strak in de lak: alles wat je moet weten over haarlak op een rijtje

Haarlak. De kans is groot dat je het ooit wel eens gebruikt hebt. Het is een product dat je eigenlijk niet kan missen tussen al je haarproducten. Of je nu je krullen op zijn plek wilt houden of die uitstekende plukjes wilt tegenhouden. Haarlak kun je voor veel dingen gebruiken. 

Jaren 80 

Als je denkt aan haarlak, denk je waarschijnlijk aan de jaren 80. Het stylingsproduct was toen niet weg te denken uit de haarmode. Het extreme volume werd goed vastgezet met haarlak en er werden honderden bussen gebruikt. Tegenwoordig zijn de kapsels wat minder hoog geworden en gebruiken we de haarlak voor een heleboel andere dingen. 

Heden

In het heden wordt haarlak vooral gebruikt om het haar een natuurlijke fixatie en glans te geven. Daarnaast willen we nu ook dat het een zachtere spray is, die niet plakt en milieuvriendelijk is. Deze geeft het haar een professionele stijl in plaats van heel veel volume. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg van deze soorten haarlak. 

Opties

Eigenlijk kun je tegenwoordig een haarlak, niet meer alleen haarlak noemen. Het is soms een setting spray, een holding spray of een finishing spray. Wat bepaalt welke het is, ligt eraan hoe sterk de hold factor is. Let hier dus ook goed op als je op zoek bent naar een spray en onthoud goed wat je precies wilt van het product.

Slechte reputatie

Vroeger had haarlak een slechte reputatie. Dit was omdat het in een spuitbus zat. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. Volgens de EPA (Environmental Protection Agency) zijn de gevaarlijke middelen in haarlak al niet meer sinds de Jaren 70 gebruikt. 

Flexibel

Daarnaast is de haarlak die we nu kennen veel flexibeler dan die van vroeger. Het gaat er nu ook niet meer om iets op zijn plaats stijf en vast te zetten, maar we willen nu liever een coupe die we kunnen ombuigen en borstelen. 

Multitasking

Haarlak is tegenwoordig ook ontworpen om ‘multitasking’ te zijn. De haarlak geeft niet alleen stevigheid, maar ook glans, bestrijdt het pluis en beschermt de haarlak het haar tegen vocht. Daarnaast is een haarlak ideaal om het haar textuur te geven. Natuurlijk geeft de haarlak nog altijd het haar een grip, maar deze is veel natuurlijker. Ook is haarlak perfect voor ‘spot-styling’. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld de haarlak op je krullen kan aanbrengen zodat deze beter en langer blijven zitten.

Lees ook:
Het wetenschappelijke antwoord op de vragen: wat is keratine en wat doet het met je haar?

N.4 Hair Care

Je hebt twee opties als het gaat om de producten van Number 4 High Performance Hair Care: de Mighty Hairspray of de Non Aerosol Hairspray.

De Mighty Hair Spray is een superieure, lichtgewicht thermische bescherming. Een sterke maar flexibele fixerende haarspray dat het haar in model houdt onder sterke vochtige condities.

De Non Aerosol Hair Spray geeft je stijl, volume, controle en glans. Met de flexibele, sterke fixatie, natuurlijke beweging en vochtwerendheid.

NAK Hair

De Fixation Finishing Spray is een stevige haarspray om een buigbare, maar krachtige styling te bieden. Houdt het haar onmiddellijk op zijn plaats en zorgt voor een langdurige finish zonder het haar droog of broos te maken. Borstelt makkelijk uit zonder te schilferen en is makkelijk uitwasbaar.

Fudge Professional

Je hebt twee opties als het gaat om de producten van Fudge Professional: de Skyscraper en de Skyscraper Extra.

De Skyscraper is een haarlak voor lichte tot medium fixatie. Het geeft de hele dag versteviging met een weerbestendige, flexibele finish. Daarnaast houdt het pluis onder controle. De haarlak kan in meerdere lagen over elkaar heen worden aangebracht zonder dat het te veel wordt en is makkelijk uit te borstelen.

De Skyscraper Extra is een stevige haarlak die je kapsel urenlang in model houdt. Het houdt pluis onder controle en helpt bij het weerbestendig maken van het kapsel, voor een langdurige en stevige fixatie, zelfs in vochtige omstandigheden. Ook deze haarlak is makkelijk uit te borstelen.

Bron: N.4 | Foto: Unsplash

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts