People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

Chemicaliën

Chemicaliën vs. je huid: zijn ze gevaarlijk en absorbeert de huid deze chemicaliën?

Chemicaliën zitten in veel cosmetische producten. Nu maak je jezelf misschien wel eens zorgen over hoeveel effect dit heeft op de huid en hoe negatief die effecten zijn. We leggen het je allemaal uit.

Strenge regels

Cosmetische producten komen niet zomaar in de winkel. Ze worden grondig gecheckt en er zijn veel regels. Het product gaat ook nog door een uitgebreide veiligheidsbeoordeling. Hiermee kunnen producenten ervoor zorgen dat er geen schade zal worden veroorzaakt voor de consumenten.  De producten worden dan ook zorgvuldig samengesteld. Zo moeten de ingrediënten alleen worden afgeleverd op de juiste plaats van de huid of het haar. 

Barrière 

Gelukkig is de huid een geweldig orgaan. Het vormt namelijk een barrière tussen de producten en alles wat binnen in je lichaam zit. Hierdoor kunnen de chemicaliën niet of nauwelijks het lichaam binnendringen. Dit is ook de reden dat de meeste medicijnen ingenomen of geïnjecteerd moeten worden. Anders komt het niet goed het lichaam binnen.

Lees ook:
Het verhaal over sulfaten: de feiten & fabels en waarom sulfaatvrij?

Geabsorbeerd

Toch zijn er zeker producten die worden opgenomen door de huid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lip-producten. Deze worden alleen gemakkelijk uitgescheiden en hopen niet op in het lichaam. Zo kan er nooit een gevaarlijke hoeveelheid in het lichaam zitten. Maar ook al deze dingen worden meegenomen in de veiligheidsbeoordeling, zodat het veiligst mogelijke product de winkels in kan.

Bron: NAK | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts