People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

sulfaten

Het verhaal over sulfaten: de feiten & fabels en waarom sulfaatvrij?

Sulfaatvrije producten zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar, maar wat houdt dat eigenlijk in? En wat zijn deze sulfaten precies? Alles over de feiten en fabels achter sulfaten lees je hier.

Wat zijn sulfaten?

Sulfaten zijn simpel gezegd reinigingsmiddelen, maar een betere term is ‘oppervlakte-actieve middelen’. Ze breken namelijk de oppervlaktespanning van het haar. Dit houdt in dat ze het haar helpen nat maken en daarnaast helpen ze olie, vuil en andere resten te verwijderen uit het haar. Ze worden dan ook beschouwd als super effectieve reinigingsmiddelen. Dit hebben ze te danken aan hun sterk schuimende vermogen. 

Cosmetische producten

Sulfaten worden al jaren gebruikt. Hierdoor zijn ze te vinden in een grote hoeveelheid cosmetische producten. Denk hierbij aan producten zoals tandpasta, reinigingsmiddelen voor de huid en andere toiletartikelen. 

Lees ook:
Hoe vaak moet je het haar wassen? En wat is té vaak?

De fabel en feiten

Al jaren gaan er fabels rond dat Natriumlaurylsulfaat (SLS) in cosmetische producten kanker veroorzaakt. Dit is niets meer dan een fabel. De wetenschap heeft al meerdere keren bewezen dat SLS veilig is en zonder zorgen kan worden gebruikt in cosmetische producten. Natriumlaurethsulfaat (SLES) is veel zachter, waardoor huid en haar zachter en beter gevoed aanvoelen. Natriumlaurylsulfaat (SLS) wordt gemodificeerd om SLES te maken. De wetenschappers spreken van geen risico bij gebruik van SLS of SLES in cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten voor consumenten. Er is dus geen bewijs dat SLS een kankerverwekkende stof is of dat het kanker veroorzaakt. De grootste klacht over SLS is dat het zo goed reinigt dat het haar en de huid droog of gevoelig kan laten aanvoelen.

Sulfaatvrij?

Sulfaatvrije producten zorgen voor een veel mildere en zachtere reiniging. Deze sulfaatvrije producten zijn voorzien van geavanceerde, moderne technologieën. Deze werken op een hele andere manier dan de traditionele manier, die wél gebruik maakt van sulfaten. Ze zorgen voor extra bescherming voor chemisch behandeld haar, gekleurd haar en droge haartypes. Sulfaatvrije producten bieden consumenten de keuze voor een mildere en zachtere geavanceerde reiniging. Dit betekent een romiger, minder schuimend product, dat ontwikkeld is voor een geweldige bescherming voor alle haartypes.

NAK Hair

De sulfaatvrije producten van NAK zijn voorzien van een ingrediënt bekend als Iselux. Dit mengsel is vrij van sulfaten, EO, amiden en is gemakkelijk biologisch afbreekbaar. Alle componenten zijn afgeleid van natuurlijke, gemakkelijk hernieuwbare bronnen (afkomstig van planten). Deze oppervlakte-actieve stof biedt een mildere reiniging met minder irritatie van de huid. Dit zorgt voor betere conditionering en laat het haar gezond aanvoelen. Het is ideaal voor waar een dicht, luxueus schuim en een elegant nagevoel gewenst is.

Foto: Unsplash

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts