People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

blond haar

So you wanna be blonde? Dít is alles waar je aan moet denken bij blond haar

Blond haar. Het is een prachtige haarkleur die veel mensen graag willen en als je niet bent geboren met mooie gouden lokken, dan kun je ze gelukkig ook bij de kapper krijgen. Helaas is het alleen niet zo makkelijk om het blonde haar bij te houden en goed te verzorgen. Hoe ga je nu goed om met blond haar? Wij beantwoorden al je vragen.

Hoe moet ik mijn uitgroei bijhouden?

Misschien wel de belangrijkste vraag als het gaat om het geverfde blonde haar. Iedere vijf tot zeven weken moet je eigenlijk weer terug naar de kapper voor de uitgroei. Haar groeit namelijk 1 cm per maand. 

De uitgroei moet 1,5 cm zijn om de kleur goed bij te houden, dus anderhalve maand is de perfecte tijd om terug te gaan voor de uitgroei. Bij de eerste 1,5 cm uitgroei is de proteïne van het haar zacht. Hierdoor kleurt die 1,5 cm makkelijk op. Na deze 1,5 cm is de proteïne harder en wordt het dus lastiger om het haar te kleuren of blonderen. 

Als je te lang wacht en de uitgroei is 2,5 cm of langer is het haar resistent voor het blondeer middel. Dit houdt in dat de uitgroei na de 1,5 cm niet zo snel zal oplichten. Dit geeft een lelijke gele donkere rand in het haar. 

Wacht dus niet te lang, maar ga zeker ook niet te vroeg terug. Zelfs de beste kapper kan een uitgroei van minder dan 1 cm niet blonderen. Dit zorgt namelijk voor haarbreuk.

Welke toner heb ik nodig? 

Een toner zal zo’n twee tot wel achttien wasbeurten in het haar blijven zitten. Hoe lang dit precies is, hangt af van het type toner dat je gebruikt. 

 • Toning shampoos, conditioners, treatments of styling producten houden zo’n 1-2 wasbeurten. 
 • Een semipermanente toner (niet gemengd met waterstofperoxide) houdt zo’n 4-12 wasbeurten. Ze hebben medium kleurmoleculen die zich vastzetten in de schubbenlaag van het haar.
 • Een toner gemixt met waterstofperoxide zal dieper in het haar gaan doordat ze de kleinste kleurmoleculen bevatten.

Wanneer fris ik mijn toner op?

Iedere twee tot vier weken zal je de toner moeten opfrissen. Ze blijven namelijk niet in het haar zonder onderhoud. De kleur van de toner zal bij iedere wasbeurt een beetje verdwijnen. 

Let ook op bij het gebruiken van styling producten met alcohol en hitteproducten, zitten in de zon, water op het haar gebruiken en poreus haar. Deze zorgen er ook voor dat de toner sneller uit het haar verdwijnt. 

Thuis kun je zelf voor de toner zorgen door styling producten zonder sulfaten, parabenen of alcohol te gebruiken en producten gebruiken met een goede UV-bescherming. Daarnaast is het ook slim om tussen de behandelingen in de toner te laten opfrissen en kleuronderhoudende producten te gebruiken. 

Lees ook:
Cool Clean Blondes: de perfecte producten voor blondines

Welke producten kan ik hiervoor gebruiken?

De Clean Blonde lijn van Fudge heeft een heleboel geweldige verzorgings- en stylingsproducten voor het blonde haar. Hieronder een korte samenvatting van alle producten. 

 • Clean Blonde Violet Toning Shampoo
  Deze shampoo verwijdert direct gele tinten uit het blonde haar.
 • Clean Blonde Damage Rewind Shampoo & Conditioner
  De Clean Blonde formule gebundeld met de Damage Rewind formule zorgt voor sterk en gezond haar.
 • Everyday Clean Blonde Damage Rewind
  Dit product houdt de blonde tint helder en gezond en kan iedere dag gebruikt worden zonder het haar te over-tonen. 
 • Clean Blonde Xpander Foam
  Na eenmalig gebruik al een heldere tint. Daarnaast geeft het ook volume aan het haar. Zo verwijderen ze de gele tinten en laten het haar er van wortel tot punt voller uit zien. 
 • Clean Blonde Tri-Blo
  Dit product bereidt het blonde haar voor op het gebruik van een föhn. Beschermt het haar en verwijdert gele tinten! 

Bron: Fudge

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts